Kósa Kupa: az év újonca díj jelöltjei

2024.05.21. 10:40 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. A Kósa Kupát a legjobb elsőéves felnőtt játékos kapja.

Az első vidéki bajnokcsapat, az Alba Volán vezetőedzőjéről, Kósa Ambrusról elnevezett díjat az 1992-1993-as szezont követően adták át először a bajnokság legjobban teljesítő újoncának. Minden évben az a játékos kapja meg a kupát, aki a legjobban épül be a felnőttek közé.

Varga Balázs

A felnőttválogatott egyik legfiatalabb tagjaként nyújtotta az egyik legjobb teljesítményt Bolzanóban: fontos gólokat szerzett és gólpasszokat osztott (2+3 ponttal zárt), jól tartotta a korongot, amikor kellett, és mozdulataiból ismét kitűnt: nagy jövő áll előtte. A jelen is szép persze: klubszezonja is remekül sikerült a 20 éves játékosnak, hiszen bemutatkozott a JYP színeiben a finn felnőtt első osztályban, 17 meccsen 1 gólt és 1 gólpasszt jegyzett, teljesítménye szerződéshosszabbítást ért. A klub U20-as csapatában 40 alapszakasz meccsen 27+33 ponttal zárt, az imponáló statisztikát a playoffban is folytatta, 7 meccsen 3+5 pont került a neve mellé.

Franyó Krisztián

Remek szezont futott "Franyesz", hiszen 17 éves kora ellenére komoly jégidőt kapott az UTE felnőttcsapatában a hátvédsorokban. 21 meccsen léphetett jégre (gólt is lőtt!), emellett kivette részét a lila-fehérek osztrák bajnoki aranyérméből is. Két korosztályos vb-n vett részt: decemberben a Tüskecsarnokban volt a magyar U20-as válogatott tagja, míg áprilisban Dániában az U18-as válogatott csapatkapitányaként szerepelhett – mindkét tornán sikerült a bentmaradás a divízió 1/A csoportban.

Laskawy Ferenc

Nagyon nagy fejlődésen ment keresztül ebben a szezonban, ami annak köszönhető, hogy szinte végig az UTE felnőttcsapatában edzett – és játszott. 29 Erste Liga-mérkőzésen 1 gól és 4 assziszt is a neve mellé került. Két világbajnokságon is részt vett Franyó Krisztiánhoz hasonlóan: decemberben az U20-as válogatott tagjaként a Tüskecsarnokban bizonyított, áprilisban Dániában volt a csapat és a vb egyik legjobb csatára, elvégre a kanadai táblázat élén végzett 3+8 ponttal. Az osztrák U20-as bajnokság rájátszásának pontkirálya is ő lett – erre az idényre tehát sokáig fog emlékezni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV