Komoly feladat előtt áll az egyre jobb formába lendülő Fehérvár AV19

2017.11.14. 12:48 |
A Visegrád Kupa elődöntőjében november 14-én 18:15 től  a Fehárvár AV 19 fogadja a HK Nitrát, a visszavágót két héttel később november 28-án Nyitrán rendezik.

A tavalyi Extraliga ezüstérmese, a HK Nitra a DVTK-hoz hasonlóan, első helyen zárta a csoportkört, így a MAC Budapest csapatával találkoztak a négy közé jutásért. Mindkét csapat olyan iramot igyekezett diktálni, amit nem lehet egy egész mérkőzésen keresztül bírni, a játék képe is hullámzó volt és egy szórakoztató és végletekig izgalmas párharcra került sor. Az első mérkőzésen csak az utolsó percben született meg a találkozót eldöntő gól, majd a visszavágón egy elképesztő utolsó 2 percet produkálva sikerült hosszabbításra mentenie a párharcot a budapestieknek. Így a hosszabbításra maradt a döntés, ahol Milam Jameson lőtte tovább a Nyitrát. Azonban ha valakit ki kell emelni a párharcból, akkor az Anthony Luciani. A 27 éves kanadai játékos a két mérkőzést 3+2-vel zárta, három gólja közül az egyik ráadásul győztes gól volt a budapesti odavágón.

Az eddigi játékoskeretét tovább erősítette a Nitra. A magyar válogatott csatárát, Csányi Karolt igazolta le, aki góllal mutatkozott első meccsén új csapata színeiben a listavezető Trencsén ellen. Számára jópár ismerős arc lesz az ellenfélben

Persze a nyitraiak számára sem teljesen ismeretlen a székesfehérvári alakulat, hiszen a csoportkör során már találkoztak a felek. Akkor csak büntetők után sikerült győznie a szlovák ezüstérmes gárdának. Azon a mérkőzésen mindkét csapat remek védőmunkát mutatott be, így még jobban felértékelődtek az emberelőnyös szituációk, azonban amilyen jól védekeztek a csapatok egyenlő létszámban, annyira jól tették mindezt létszámfölényes játék során is. Egy kettős emberelőnyt azonban kihasznált a Nyitra. A védőmunka mellett csak a kapusok teljesítményét lehet jobban kiemelni. Rajna 39, Frederik pedig 35 védéssel zárta a találkozót.

A Fehérvár végül a második helyen zárt a csoportban, így a negyeddöntőben az Érsekújvárral találkozott. A párharc két mérkőzése teljesen ellentétes volt. Amíg az érsekújvári odavágón nyílt sisakos támadójáték volt jellemző, amit egy utolsó másodperces találat döntött el, addig a székesfehérvári visszavágó egyoldalú 60 percet hozott, melynek végén a hazaiak ünnepelhettek továbbjutást. Remek védekezésüknek köszönhetően kapura lövésig is alig jutott az Érsekújvár, a kevés lehetőségből pedig egyszer sem sikerült bevenniük Rajna Miklós kapuját. 

A mérkőzést a Sport TV élőben közvetíti a Sport2 csatornán, a kommentátor Engyel István a szakkommentátor Szuper Levente lesz.
 

Gyerehokizni

Válogatott termékek