Komoly erőpróba előtt a válogatott a vb-n

2023.05.18. 14:30 |

Az eddig veretlen Svédország lesz az ellenfél csütörtökön délután.

A magyar válogatott a szerdai szünnapot leginkább regenerálódásra használta, valamint találkozott a lelkes drukkerekkel a tamperei szurkolói zónában. Az opcionális jeges edzésen heten voltak ott. Csütörtökön délelőtt az átmozgatáson már többen vettek részt, a keret háromnegyede korcsolyát húzott, és mozgatta meg lábait.

Csütörtök munkaszüneti nap Finnországban, az utcák elég kihaltak voltak délelőtt, ám aztán délután a magyar drukkerek megtöltötték élettel, a közös vonulásnak sokan a csodájára jártak. A csapatbuszt a szállodából a csarnokba tartva nehezen akarták átengedni egy lezárt útszakaszon, ám Jukka Kontsas kapusedző intézkedett, és máris elkerültek az útból a bóják.

A csapat tudja, hogy nem számít esélyesnek a svédek ellen, ezzel együtt mindenkinek az a célja, hogy jól álljon bele a meccsbe és megmutassa magát a vb egyik favoritja ellen. A kapuban Horváth Dominik kezd majd, első meccsét játszhatja Tamperében Szirányi Bence, és visszakerült Kóger Dániel is. Sebők Balázs és Papp Kristóf helyet cserél az első és a harmadik sorban.

A két csapat vb-n még nem találkozott, de az elmúlt időszakban felkészülési meccsen kétszer is, 2017-ben és 2019-ben. Mindkétszer a svédek nyertek (4-0 és 4-3). 

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV