KMH Budapest: Két meccs, két győzelem Ausztriában!

2017.10.09. 17:00 |

Ausztriába utazott a hétvégén a KMH Budapest női csapata, hogy összecsapjon előbb a Linz majd a Kitzbühel együttesével az osztrák DEBL bajnokság keretein belül.

Szombaton a tavalyi 4. helyezett Linz otthonában sikerült 7:1 arányban diadalmaskodni a magyar csapatnak. Az első gólt Szamosfalvi Petra szerezte, majd Horváth Dominika talált be egymás után háromszor is a hazaiak kapujába. Az ötödik KMH gól emberelőnyös helyzetből született; Holzer Bernadett passzából Páterka Lilla lőtte be a pakkot a kapuba. Az ötvenötödik percben Szűcs Anita, majd az ötvennyolcadikban Koczka Jozefina is eredményes volt. A hazaiaknak a mérkőzés utolsó percében sikerült szépíteni, így a végeredmény 7:1 lett a magyar csapat javára!

Vasárnap az előző szezon bronzérmes csapatával, a Kitzbühellel csaptak össze a KMH-s lányok. A találkozó 60 perc kemény küzdelmet követően 2:0-s KMH győzelemmel zárult! A gólokat Szűcs Anita és Horváth Dominika lőtték.

Fodor Zoltán vezetőedző értékelt a két győztes meccset követően:

„A szombati találkozó volt az első tétmeccsünk az idei szezonban. Az első harmadban látszott is a lányok játékán, hogy egy kicsit izgulnak, de szerencsére hamar túlléptek ezen és utána nyugodtan és pontosan játszottak. Ezt az is mutatja, hogy két harmad alatt összesen 7 gólt lőttek. Maximálisan koncentráltak a feladatra és szép akciókból sikerült helyzeteket kialakítani, ami egy igen gólgazdag mérkőzést eredményezett.

Vasárnap egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk, sok volt az ütközés, ám a lányok végig fegyelmezetten követték a taktikai utasításaimat. Abszolút profiként viselkedtek és higgadtan játszották végig a 60 percet. Úgy gondolom, hogy ez az, ami miatt nyerni tudtunk! Nagyon büszke vagyok rájuk, igazi csapatként működtek együtt a jégen. Külön öröm számunkra, hogy a szülinapos hátvédünket, Gaitz Hannát ilyen nagyszerű győzelemmel ajándékozta meg a csapat.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV