Kiskőrösön járt a magyar hoki

2017.10.18. 13:27 |

A hétvégén a Dél-alföldi régió játékosai Kiskőrösön találkoztak egy U8 és U10 torna keretein belül. A torna után Marius Gliga mentoredző képesség fejlesztő képzést tartott a gyereknek, de a válogatott hátvédje Szirányi Bence és a korábbi ikon Ladányi Balázs is ott járt.

A régió azon helyek közé tartozik, ahol még komoly probléma, hogy nincs egész évben üzemelő fedett jégpálya. Kis létszámú de annál elszántabb hokis pallérozódik, az ő fejlesztésükre volt hivatott a hétvégi torna is. Az MJSZ által beindított stratégiának fontos lépcsőfoka, hogy minél hamarabb minden gyerek megkapja ugyanazt a lehetőséget, mint a nagyobb egyesületeknél játszó társaik.

Kiskőrösön már áll a pálya és edzenek a gyerekek, de sok más egyesületnél egyelőre szárazon zajlik a felkészülés. Emiatt itt rendeztek tornát és készségfejlesztő edzéseket. Megmérettette magát Szeged, Baja, Békéscsaba, Szarvas, Makó és a házigazda Kiskőrös is. Összesen 80 gyerek húzott korcsolyát és csiszolta képességeit.

A rendezvényre kilátogatott a válogatott hátvédje Szirányi Bence és a Ladányi Balázs is, akik autogramot osztottak a játékosoknak és tippekkel tanácsokkal látták el őket.
 
A tervek szerint az idei szezonban több hasonló turnét fog szervezni az MJSZ a helyi egyesületekkel karöltve és remélhetőleg hamarosan beindul a sportág térhódítása a régióban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV