Kiélezett mérkőzésen tartott otthon két pontot a Hokiklub Budapest

2016.10.10. 19:30 |
Vasárnap délután a HC SKP Bratislava csapatát látta vendégül a második hazai EWHL mérkőzésén a Hokiklub Budapest a Tüskesátorban. A kimondottan izgalmas, fordulatos, végsőkig kiélezett mérkőzésen büntetőkkel tudott 4-3-ra nyerni a hazai csapat.

Hokiklub Budapest - SKP Bratislava 4-3 bü. 

Az első harmadban javarészt a budapesti csapat játékosai irányították a játékot, mégis a mérkőzés 4. percében a vendégek szerezték meg a vezetést. Ennek ellenére a lányok lendülete nem hagyott alább, továbbra is nyomás alatt tartották a szlovákokat. Ennek eredményeképp a nyitó harmad felénél már sikerült is megfordítani az eredményt. A hazaiak kanadai csatára, Averi Nooren duplázott, így az első harmad végét jelző dudaszó pillanatában az eredmény 2-1 volt a Hokiklub Budapest javára.

A második harmadban ismét jól kezdtek a Hokiklub Budapest játékosai. A játék főleg az ellenfél harmadában folyt, ám a hazai csapat nem tudta gólra váltani a helyzeteit. Előbb Horváth Tifani hagyott ki egy szólót, majd Dabasi Réka próbálta beütni a kipattanót, sikertelenül. A játékrész utolsó 3 percében három kiállítást is begyűjtött a vendégcsapat, ezáltal újabb lehetősége nyílt a hazai lányoknak tovább növelni előnyüket, a korong mégsem haladt át a vendég kapu gólvonalán. Így a második harmad mindkét csapat részéről gól nélkül zárult.

A harmadik harmadot az ellenfél előző harmadvégi kiállításai miatt kettős emberelőnyben kezdhette a magyar csapat, de még így sem sikerült a korongot a szlovákok kapujába juttatni. Ám amint kiegészült a Bratislava csapata, Pál Vanda szerezte meg a korongot és pattintotta be a szlovák kapuba így a harmad elején 3:1-re vezetett a Hokiklub Budapest. Ezután a vendégcsapat változtatott az addigi taktikáján és elkezdett komoly nyomást gyakorolni a budapestiekre. Az egyre erősödő iramot diktáló vendégcsapat így tudott a záró harmad vége előtt kiegyenlíteni, így a rendes játékidő végén 3-3 volt az eredmény.

Az ezt követő öt perces, izgalmakkal teli hosszabbítás során a hazai csapatnak nem sikerült kapura lőnie. A Hokiklub Budapest kapusa, Victoria Vigilanti pedig bravúros védésekkel, kapott gól nélkül zárta a ráadást. A hosszabbítás utolsó 35 másodpercét emberhátrányban védekezte ki a budapesti csapat, így büntetőlövések következtek.

A magyar csapatból Horváth Tifani, Averi Nooren és Esther Kantor voltak azok a játékosok, akik a büntetőlövéseket elvégezhették. Horváth és Nooren sikeresen bejuttatta a korongot Romana Kiapesova hálójába, ám Esther Kantor elhibázta lövését. A vendégcsapat első büntetője ugyan áthaladt a gólvonalon, de a magyar kapuban védő Vigilantinak sikerült a szlovákok második és harmadik lövését is hárítania, tehát a hazai Hokiklub Budapest csapata szerezte meg a hosszabbításos győzelemért járó két pontot.

Október 15-én szombaton játsszák következő mérkőzésüket a lányok ugyancsak hazai pályán, a Tüskesátorban az osztrák a Southern Stars csapata ellen.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV