Kialakult a Magyar Kupa négyesdöntőjének mezőnye

2017.12.01. 09:37 |

Két egyoldalú mérkőzést hozott a Magyar Kupa szerdai játéknapja. A Ferencváros Pesterzsébeten látta vendégül a Dunaújvárost, míg a MAC a Vasashoz látogatott. Csütörtökön a DVTK nagy küzdelemben győzte le a Titánokat.

FTC-DAB 5-1

A hazaiak nagy lendülettel kezdték a találkozót és már az első harmadban minden kétséget kizártak a mérkőzés végkimenetelét illetően. A 20-4-es kapura lövési mutató mindent elmond a játék képéről és a harmad végi 3-0-ás ferencvárosi előny sem szorul különösebb magyarázatra. Jereme Tendler, Németh Attila és Virág Tamás góljaival alakult ki az első harmad eredménye. A meccs felénél szépített a DAB Izacky találatával (3-1), de Tendler második találatával visszaállt a háromgólos különbség (4-1) a második harmad vége előtt. A záró játékrész hazai góllal indult, Tendler harmadszor vette be Scola kapuját, amivel kialakult az 5-1-es végeredmény. A Fradi győzelmével kialakult a Magyar Kupa négyes döntőjének mezőnye. A zöld-fehérek mellett az UTE, a MAC és a DVTK küzdhet meg a végső győzelemért.

Vasas SC-MAC Budapest 0-10

A MAC végig irányította a találkozót és az első két harmadban el is döntötte a találkozó sorsát. Az első harmadban még tartotta magát a hazai csapat, Keresztury és Pozsgai emberhátrányos találataival 2-0-ás előnnyel vonulhattak szünetre a felek. A második harmadot góllal nyitotta a MAC, Bodó Christopher lévén (3-0). A mérkőzés felénél kapust cserélt a Vasas, Garbacz helyére Farkas Gergely állt be. A kapuscserét követően a MAC négy perc alatt négy gólt lőtt, ezzel 7-0-ra alakítva az eredményt. Az utolsó játékrészben már alacsonyabb tempót diktált a MAC, a Vasas is többször jutott el az ellenfél kapujáig, gólt azonban ezúttal is csak a vendégek tudtak szerezni. Molnár Dávid, Lőczi Árpád és Kedves Richárd Ferenc góljaival alakult ki a 10-0-ás végeredmény.

Fehérvári Titánok- DVTK Jegesmedvék 2-4

A miskolciak megszenvedtek a fehérvári Erste Liga-csapattal, csak a véghajrában tudták legyűrni a Titánokat.

A Fehérvári Titánok aktívan kezdték a Magyar Kupa-selejtező első harmadát a kedden Visegrád Kupa-döntőbe jutott DVTK Jegesmedvék ellen, 15:8-ra megnyerték a kapura lövési mutatót. Gólok tekintetében döntetlennel zárult a játékrész, Miskolczi a 4. perc végén vezetéshez juttatta a vendégeket, majd pedig Vincze Péter egyenlített emberelőnyben. A második harmadban is a hazaiak lőttek többet kapura, ennek ellenére a miskolciak szereztek gólt, a 29. percben Pavuk találatánál újra a Jegesmedvéknél volt az előny. A játékrész krónikájához hozzátartozik, hogy Mazzag Dániel előbb 10 perces, aztán végleges fegyelmit gyűjtött be.

A záró húsz perc elején egyenlítettek a Titánok Hamvai Szilárd révén, ezt követően sokáig döntetlen állt az eredményjelzőn. Mégsem került sor hosszabbításra, ugyanis 3 perccel a vége előtt Kulmala góljával megint a miskolciak vezettek. Kóger István közel két perccel a dudaszó előtt időt kért és lehozta Gyenes Dávidot. Hiába, Miskolczi Márk betalált az üresen maradt kapuba és beállította a 4-2-es végeredményt. (forrás: jegkorongblog.hu)

A Magyar Kupa négyes döntőjébe, a DVTK Jegesmedvék mellett a Ferencváros, Újpest és a MAC Budapest jutott be. 

Gyerehokizni