Vedres Kupa: ki volt az idény legjobb kapusa?

2022.05.27. 09:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit. A Vedres vándorkupát az idény legjobb kapusa kapja, a díjra Arany Gergely, Hetényi Zoltán és Rajna Miklós a jelölt. 

Már 1977 óta díjazzák a legjobb magyar kapust, és az elismerést a 2009-2010-es szezonban nevezték el Vedres Mátyásról. A névadó hatszoros bajnok volt az UTE színeiben, kilenc világbajnokságon és egy téli olimpián járt.

A 2021-2022-es szezon legjobb kapusait a válogatottak stábja jelölte ki, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

Arany Gergely egész évben kiegyensúlyozottan, jó formában védett, a válogatott harmadik számú kapuőrévé dolgozta magát. A klubcsapata, a magyar bajnok, Erste Liga ezüstérmes FTC egyik vezéregyénisége, neki is nagyban köszönhető, hogy a zöld-fehérek a döntőig meneteltek. 

A tavalyi győztes, Hetényi Zoltán ugyancsak kimagasló formában védte végig a szezont. A DEAC-ban tette ezt szinte egyedül az idény során, és kiemelkedő teljesítményt nyújtott a válogatott tornákon is. A debreceniek ezévi kupagyőzelmében is meghatározó szerepet játszott. A válogatottban a feljutást hozó divízió 1/A csoportos világbajnokságon második számú kapusként számítottak rá, nagy valószínűséggel a szezon utáni betegségek és kihagyások miatt.

Rajna Miklós az Erste Liga legmagasabb védési hatékonyságát tudhatja magáénak, a 94,83% mindent elmond a teljesítményéről. A válogatottban ő védte végig a világbajnokságot, ahol, 92,04%-os mutatója a tornán szereplő kapusok közül a második helyre tette. Kritikus pillanatokban tudta a legjobb formáját hozni, illetve a legfontosabb pillanatokban rántott elő bravúrokat. Ezzel az A-csoportba segítette a csapatot.

A korábbi díjazottakról itt lehet olvasni bővebben. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV