Ki viheti haza a legjobb kapusnak járó Vedres Mátyás vándorkupát?

2020.05.21. 13:00 |

Ismét Hetényi Zoltán viheti haza a legjobb kapusnak járó Vedres Mátyás vándorkupát vagy át kell azt adnia Arany Gergelynek vagy Rajna Miklósnak? Május végén kiderül.

Noha már 1977 óta díjazzák a honi bajnokság legjobb hálóőrét, a kupa "keresztelőjére" csak a 2009-10-es szezonban került sor. A "Legjobb kapus" trófea névadója Vedres Mátyás lett, aki noha labdarúgóként kezdte pályafutását, kora kiemelkedő jégkorongosa lett.

A díjra a felnőtt válogatott stábja, az Erste Liga és a Fehérvár AV 19, a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői jelöltek, a győztes az MJSZ Szakmai bizottsága választja ki.

Az előző idényben a DEAC kapusa, Hetényi Zoltán vehette át a díjat, idén ismét a jelöltek között van. Nézzük, kik a vetélytársai! 

Arany Gergely (FTC-Telekom): Az FTC-vel idén mindent megnyert, amit meg lehetett – Erste Liga elsőség – a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt megosztva a Csíkszeredával –, magyar bajnoki cím, Magyar Kupa-győzelem. Alapembere volt a zöld-fehéreknek, az Erste Ligában 44 mérkőzésen, 91,5 százalékos védési hatékonysággal tette a dolgát. Négy meccsen nem kapott gólt, s még két gólpassz is került a neve mellé. A magyar válogatott nottinghami olimpiai selejtezőn elért sikeréből is kivette a részét.

Hetényi Zoltán (DEAC): Az Erste Liga legjobb kapusa díjra ugyancsak jelölt Hetényi Zoltán a második DEAC-os idényében is remekül védett. Az alapszakaszban 93,3 százalékkal hárította a lövéseket, a középszakaszban 93,16 volt a mutatója, majd a negyeddöntőben még javult, és 95 százalékos hatékonysággal teljesített a Csíkszereda ellen. Összesen három meccsen nem kapott gólt.

Rajna Miklós (DVTK Jegesmedvék): Első idényét töltötte a DVTK Jegesmedvéknél, a másodikat a szlovák Tipsport Ligában. 37 mérkőzésen védte a miskolciak kapuját, 91,6 százalékos védési hatékonysággal. A magyar válogatott nottinghami olimpia selejtezőjén óriási szerepe volt a britek legyőzésében és a továbbjutásban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV