Íme, a három jelölt a Miklós Kupára!

2020.05.22. 13:00 |

Kit tartottak idén a legtechnikásabb játékosnak? A top 3 már ismert, a győztes május végén derül ki!

1991-ben adták át először a szezon legtechnikásabb játékosának – első ízben Ancsin Jánosnak – Miklós Kupát. A XX. század legjobb magyar játékosának választott Ancsin ezt követően még kétszer (1995-ben és 1996-ban) nyerte el a díjat. Az abszolút csúcstartó azonban a legendás Palkovics-Ocskay duó, hiszen a két zseni egyaránt öt-öt alkalommal kapta meg a kupát. A díjra a felnőtt válogatott stábja, az Erste Liga és a Fehérvár AV 19, a MAC Újbuda és a DVTK Jegesmedvék vezetőedzői jelöltek, a győztes az MJSZ Szakmai bizottsága választja ki.

Tavaly Bartalis István érdemelte ki a címet, most is ott van a jelöltek között, Hári Jánossal és Nagy Gergővel egyetemben.

Bartalis István (HC Vita Hästen): „Életem idénye ért véget” – mondta a csatár, amikor a koronavírus miatt félbeszakadt a svéd másodosztályú bajnokság. A Vita Hästen színeiben 46 mérkőzésen 21 gólt szerzett és 20 gólpasszt adott – ezzel pedig ott volt a liga legjobbjai között. Hogy technikás játékos, az nem vitás, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy már négyszer nyerte el a Miklós Kupát. Vajon idén beéri ifj. Ocskay Gábort és Palkovics Krisztiánt?

Hári János (Red Bull Salzburg): A finn elsőosztályban szereplő Lathi Pelicansnak nem úgy ment a játék Hári Jánosnak, ahogy szerette volna, de időben váltott, s az EBEL bajnoki címére is esélyes Red Bull Salzburgban új erőre kapott. Gyorsan beilleszkedett az osztrák csapat soraiba, s 18 mérkőzésen 16 pontot gyűjtött (4/12 – a Lathiban 24/13 volt a mutatója. Nagy szerepe volt a magyar jégkorong-válogatott nottinghami olimpiai selejtezőn elért sikerében, a 3 mérkőzésen szervezett 7 pontjával. Vitathatatlan, hogy ott van a legtechnikásabb magyar játékosom között, ám a Miklós Kupát még sosem sikerült elhódítania. Talán most jött el az ideje?

Nagy Gergő (FTC-Telekom): A Fradival mindent megnyert, amit meg lehetett, még ha a koronavírus miatt félbeszakadt bajnokság végén nem is a jégen ünnepelhette a magyar bajnoki és a – Csíkszeredával megosztott – Erste Liga bajnoki címet. A Magyar Kupa serlegét viszont annak a rendje és módja szerint emelhette magasba a zöld-fehérek csapatkapitányaként, ráadásul keretbe foglalva az esélyesebb Hydro Fehérvár AV19 elleni döntőt, ő lőtte csapata első és utolsó gólját is, plusz két gólpasszt is adott. A bajnokságban 52 mérkőzésen 69 pontot szerzett (29/40), ehhez a gyorsasága és a technikája egyaránt hozzájárult. Szintén vezére volt a csapatának a Kontinentális Kupa mérkőzések során, akárcsak a válogatottnak az olimpiai selejtezőn.  2011/12-es idényben egyszer már elnyerte a Miklós Kupát, vajon most tud duplázni?

Gyerehokizni

Válogatott termékek