Kezdődik a Visegrád Kupa döntője

2018.01.10. 08:27 |

Utolsó felvonásához érkezett a Visegrád Kupa 2017-2018-as kiírása. A döntőben a DVTK Jegesmedvék és a HK Nitra csapata néz szembe egymással.  Az első mérkőzés Miskolcon kerül megrendezésre szerda este 19 órától.

A DVTK a sorozat elődöntőjében a HK Popradot búcsúztatta 7-3-as összesítéssel. Külön ki kell emelni a miskolciak első sorát. A Miskolczi-Galanisz-Magosi csatársor csapat 7 góljából 4-et szerzett, összesen pedig 11 pontot vállalt a két mérkőzésen együttvéve. A DVTK támadásainak kulcsa a hirtelen ritmusváltás, amire a Popradnak egyik mérkőzésen sem volt kifejezetten válasza. A támadójáték mellett külön ki kell emelni a kapus Adorján Attilát, aki rengeteg bravúrral járult hozzá csapata győzelméhez és továbbjutásához.

A piros-fehér alakulat nem csak a Visegrád Kupában nyújt kiegyensúlyozott teljesítményt, hanem a bajnokságban és a Magyar Kupában egyaránt. Az Erste Liga alapszakaszát kiemelkedő, majdnem 20 pontos előnnyel vezetik és a Magyar Kupa négyesdöntőjébe is magabiztosan jutottak be. A csapat 16 mérkőzést játszott a Poprad elleni találkozó óta, ezek közül 14-et megnyert, jelenleg pedig egy négymeccses győzelmi sorozatban vannak, így a gárda formájára sem lehet panasz.

Ugyanez elmondható a Nitráról is, akik a nehézkes bajnoki kezdést követően folyamatosan egyre magasabb szintre emelték játékuk minőségét. Ezt már a Fehérvár AV19 elleni kettős győzelemmel záruló elődöntős párharcban is láthattuk. Magabiztos játékkal, a fehérvári 3-1-es diadalt követően, előnyüket tudatosan őrizve jutottak 6-3-as összesítéssel a döntőbe. A nyitrai továbbjutáshoz a csapat első soros csatára, Matej Paulovic járult hozzá kiemelkedő játékkal. A fehérvári odavágón ő jelentette a két csapat közti különbséget, 2+1-es teljesítményét pedig a visszavágón egy gólpasszal toldotta meg.

November vége óta pedig nagyon elkapta a fonalat a csapat. A Tipsport Ligában zsinórban öt mérkőzést nyertek, utóbbi 12 meccsükből pedig összesen kilenc alkalommal nem találtak legyőzőre és immár negyedikek a tabellán.

A döntő két résztvevője már találkozott egyszer, még augusztusban a sorozat alapszakaszában. Akkor Nyitrán 6-1-es hazai győzelem született. Azóta azonban rengeteg minden változott, mindkét csapat megtalálta a saját stílusát, amit nagyon magas színvonalon is hajt végre. Így minden adott ahhoz, hogy egy remek mérkőzést láthassanak azok, akik kilátogatnak a helyszínre vagy a képernyők elé ülnek.

A mérkőzést Magyarországon a Sport 2 élőben közvetíti szerdán 18:45-től.

Gyerehokizni

Válogatott termékek