Kezdődik a női U18-as vb

2023.01.09. 12:30 |

A magyar csapat a franciák ellen játssza első meccsét a ritteni divízió 1/A világbajnokságon hétfőn délután.

Vasárnap csapatfotózáson vett részt a magyar női U18-as válogatott, majd este megnézték közösen a Csoda a jégen című filmet, és jöhetett a vb-k előtti hagyományos mezceremónia, sok megható pillanattal. Hétfőn reggel még egy gyors átmozgató edzést tartott a szakmai stáb, fél 5-kor pedig már kezdődik a franciák elleni vb-nyitány, amit mindenki nagyon vár.

„Megtettünk mindent azért, hogy a legjobb tudásunk szerint játsszunk a világbajnokságon. A játék minden elemét átvettük, felkészültünk taktikailag - hogy mi fog történni a mérkőzéseken, az már elsősorsban a játékosokon múlik, azon, hogy mennyire fognak megküzdeni a gólokért” – mondta Bedő Botond szövetségi edző.

A két együttes a szezonban már négyszer találkozott: két meccs szétlövéssel dőlt el, egy a mieink javára, és sikerült emellett 4-1-re és 4-0-ra nyerni.

„Mindig azt kérjük a játékosoktól, hogy fókuszáljanak a következő cserére. Ismerjük a franciákat, de saját magunkkal, a saját játékunkkal kell foglalkozni, akkor bármire képesek vagyunk. A legfőbb erősségünk az egység, ha kell, összezárunk és egy egységként dolgozunk.”

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Révész Zsuzsa (DEAC JA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (HKB),  Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillók Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Németh Gergely sportpszichológus
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV