Kezdésnek sima siker

2018.11.07. 21:31 |
A magyar női válogatott magabiztosan 5-0-ra nyert Kína ellen a Budapesten zajló Hat Nemzet Torna első napján.

Lendületesen kezdte a magyar csapat a mérkőzést Kína ellen, azonnal támadólag lépett fel, és két és fél perc után meg is szerezte a vezetést: egy buli után Rónai Alexandra elé került a korong, aki kapásból nagy gólt szerzett. Az ötödik percben Szamosfalvi Petra kapott kétperces kiállítást, de hamarosan az ellenfél is megfogyatkozott, majd újabb kínai büntetés következett. Egyenlő létszámnál is a mieink voltak fölényben, fórban pedig különösen nagy tűzijátékot rendeztek a kapu előtt, de újabb gólt végül már akkor szereztek, amikor Kína is kiegészült. A 9. percben egy szép akció végén Dabasi Réka visszatett korongját Jókai-Szilágyi Kinga lőtte be.

Két perccel később az első emberfóros gól is megszületett, Jókai-Szilágyi Zsófia tette bele az ütőjét a kapu előtt Tóth Enikő távoli lövésébe. A biztos előny birtokában sem álltak le a magyarok, és alaposan megdolgoztatták a kínai kapust – az első harmadban összesen húsz lövéssel próbálkoztak, míg a másik oldalon Tóth Zsófiának egy lövést kellett hárítania.

A második harmad is gyors magyar góllal indult, Pintér Hanna átvette a korongot a kapu előtt, majd egy szép csel után a bal felső sarokba lőtt. Továbbra is aktívabban játszottak a magyarok, még Knee Sarah kiállítása után emberhátrányban is. A Dabasi Rékával szembeni szabálytalanság miatt büntetőt lőhettek a mieink, a sértett azonban nem tudta elhúzni a kapus mellett a korongot. Sorra jöttek a magyar lehetőségek a folytatásban is, mindegyik sor kitett magáért, ám ebben a harmadban újabb találat már nem született.

Az utolsó felvonás magyar kiállítással kezdődött, de ebből az ellenfél nem tudott kihozni semmit. A 46. percig kellett várni az újabb találatra, Huszák Alexandra szép cselek végén higgadtan fejezte be egyéni akcióját. A hatodik gól is közel volt, ám Gasparics Fanni büntetőből fölé emelt. A kínaiak ebben a harmadban voltak a legaktívabbak, de amikor szórványosan el is jutottak a kapuhoz, Tóth Zsófia és a védelem is biztosan állt a lábán. A hajrában is sok volt a magyar lehetőség, több lövés is csak néhány centivel kerülte el a kaput, vagy a visszatett korongokról maradtak le kevéssel a mieink.

A magyar válogatott a biztos siker után csütörtökön nem játszik, majd pénteken Dánia ellen folytatja a szereplését. A tornára a belépés ingyenes.

Jari Risku szövetségi kapitány: „Elégedett vagyok, ez jó kezdése volt a tornának. Domináltuk a játékot. Emberelőnyben egyszerűbben kell játszanunk és hatékonyabbnak kell lennünk a jövőben, túl sok volt a hátsó passz, de örülök annak, amit láttam. Az út még csak most kezdődött, sok munka vár még ránk. Pénteken keményebb meccs következik, de bízom a csapatban.”

Pintér Hanna: „Nagyon jól éreztük magunkat a jégen. Örülünk, hogy egy ilyen rangos tornán az első meccset meg tudtuk nyerni. Erős négy sorunk van, örülünk, hogy mindegyik lehetőséget kapott. Én pedig annak külön is örülök, hogy hozzá tudtam tenni a győzelemhez. Büszke vagyok a lányokra. Az ilyen tornák nagyon fontosak, hiszen így tudunk összeszokni. Már kezdjük megérteni egymást. Reméljük, hogy a vb-re összeáll a kép. Jó érzés volt, hogy ennyien buzdítottak minket, sokkal jobb így játszani. Pénteken is megpróbálunk ugyanígy harcolni, küzdeni. Nem kell megijednünk, négy erős sorral az is nyerhető meccs lesz.”

Az összeállítás:

Dabasi, Huszák, Jókai-Szilágyi K.
Pintér H., Pintér L., Kiss A.
Horváth T., Gasparics, Scott
Jókai-Szilágyi Zs., Rónai, Nooren

Knee, Németh B.
Kreisz, Tóth E.
Szamosfalvi, Grkovic
Pavuk

Tóth Zs. (Németh A.)

A program:

November 7. szerda 15:30 Franciaország–Szlovákia 2-3 - hosszabbítás után

November 7. szerda 19:00 Magyarország–Kína 5-0

November 8. csütörtök 15:30 Norvégia–Szlovákia

November 8. csütörtök, 19:00 Dánia–Kína

November 9. péntek 12:30 Szlovákia–Kína – a torna eredményébe nem számít bele

November 9. péntek 15:30 Norvégia–Franciaország

November 9. péntek 19:00 Magyarország–Dánia

November 10. szombat 12:00 A3–-B3, az ötödik helyért

November 10. szombat 15:30 A2–B2, a harmadik helyért

November 10. szombat 19:00 A1–B1 döntő

A keret:

Németh

Anikó

K

KMH

Tóth

Zsófia

K

Óbuda

Grkovic

Jelena

V

KMH

Knee

Sarah

V

KMH

Kreisz

Emma

V

MAC

Molnár

Mónika

V

KMH

Németh

Bernadett

V

KMH

Szamosfalvi

Petra

V

KMH

Tóth

Enikő

V

Lakers Kärnten (AUT)

Dabasi

Réka

Cs

KMH

Gasparics

Fanni

Cs

KMH

Horváth

Tifani

Cs

KMH

Huszák

Alexandra

Cs

KMH

Jókai-Szilágyi

Kinga

Cs

KMH

Jókai-Szilágyi

Zsófia

Cs

Lulea (SWE)

Kiss

Andrea

Cs

FTC

Nooren

Averi

Cs

CAN

Pavuk

Petra

Cs

FTC

Pintér

Hanna

Cs

FTC

Pintér

Lili

Cs

SDE (SWE)

Rónai

Alexandra

Cs

KMH

Somogyi

Vivien

Cs

KMH

Scott

Stacey

Cs

KMH

Ungár

Rebeka

Cs

KMH

Stáb

Jari Risku

Szövetségi kapitány

Mika Väärälä

Edző

Budai Krisztián

Kapusedző

Kis András

Videóedző

Kozák Attila

Erőnléti edző

Dr. Benczenleitner Ottó

Erőnléti edző

Gallyas Gabriella

Rehabilitációs edző

Albert Anna

Sportmasszőr

Szabó Dávid

Felszerelésmenedzser

Dr. Széplaki Attila

Csapatorvos

Jasó Judit

Csapatvezető

(Fotó: Szűcs Attila)

Gyerehokizni