Kettős Hokiklub Budapest győzelem a hétvégén

2018.01.29. 15:04 |
A Hokiklub Budapest női csapata két mérkőzést játszott a hétvégén. Szombaton az EWHL, vasárnap pedig az EWHL Supercup keretein belül fogadták a DEC Salzburg Eagles együttesét a Tüskecsarnokban. Mindkét mérkőzés nagyarányú Hokiklub Budapest győzelmet hozott!

Szombaton koradélután léptek jégre a csapatok, a hazaiak a negyedik percben megszerezték a vezetést,Dabasi Réka góljához Huszák Alexandra adta a gólpasszt. A salzburgi csapat a játékrész közepén válaszolt egy találattal, amire nagyon gyorsan reagált a hazai csapat. Németh Bernadett lőtte a második gólt, melyhez Tóth Enikő és Dabasi Réka adta a passzokat. Így 2-1-es hazai vezetéssel mehettek pihenni a csapatok.

A második harmadban oda-vissza játékot láthattunk, mindkét csapat sokat lőtt kapura.A játékrész egyetlen találatot hozott, mellyel kiegyenlített az osztrák csapat.

Az utolsó felvonásban a hazaiaknál folytatódott a gólgyártás. Előbb Huszák Alexandra talált be a kapubaGrkovicJelena és StephanieNehring (kapus) átadásából, majd Rónai Alexandra növelte tovább a gólok számát, ehhez Dabasi Réka,illetve Németh Bernadett adták a passzokat. Az utolsó Hokiklub Budapest találatot Huszák Alexandra szerezte Dabasi Réka asszisztjából, amellyel kialakult mérkőzés végeredménye. Hokiklub Budapest- DEC Salzburg Eagles: 5-2

Vasárnap ismét összecsapott a két együttes a Tüskecsarnokban, immáron az EWHL Supercup keretein belül. Az előző fordulóban a kazah AisuluAlmaty együttesét győzték le, amivel biztossá vált, hogy a budapesti csapat megnyerte a kupasorozatot, s ezzel sporttörténelmet írtak!

Az első játékrészt a hazai csapat kiválóan kezdte, egyértelműen ráerőltették akaratukat a Salzburgra. A tizenötödik percben született az első hazai gól, AveriNooren talált a kapuba Stacey Scott átadásából. A harmad vége előtt újabb Hokiklub Budapest talált született Dabasi Réka jóvoltából, melyhez GrkovicJelena és Huszák Alexandra adták a gólpasszokat. Az első harmad így 2:0-s Hokiklub vezetéssel zárult.

A második játékrész elején Huszák Alexandra talált be a kapuba, Horváth Tifani és Dabasi Réka passzaiból.Az újabb hazai gólt AveriNoorenszerezte, amihez AmieVarano adta az asszisztot. A harmad vége előtt még a Salzburgnak sikerült szépítenie, így a második játékrész 4-1-es Hokiklub Budapest vezetéssel zárult.

A záró játékrészben egy találat született, amelyet a Hokiklub szerzett. Stacey Scott talált be a kapuba Huszák Alexandra és Tóth Enikő passzaiból. A mérkőzés végeredménye Hokiklub Budapest- DEC Salzburg Eagles: 5-1

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV