Kétgólos hátrányból fordított a Sportklub

2024.02.03. 19:49 |

A csíkiak csak nagy csatában tudták elvinni a pontokat Székesfehérvárról.

Átmentette Gyergyó elleni jó formáját a FEHA és már a 2. percben megszerezte a vezetést: kettő-egyes akció végén Farkas László bemutatta a passzt, amivel elmozgatta a bekket, majd kilőtte a hosszút (1-0). A folytatásban is megilletődöttség nélkül játszottak az akadémisták, a Csíkszereda kissé álmosnak tűnt. Vértes lövése következett, majd a nagy lendülettel érkező Ambrus Csongor tüzelt mellé. Feljebb kapcsoltak a vendégek, ezzel ott tudtak maradni a hazai harmadban, de igazán nagy helyzeteket nem tudtak kialakítani. Levin igyekezett ezen változtatni, éles szögből leadott lövését Márkus hárította. A következő támadásnál fejen találták a kapust, szüksége volt egy szusszanásnyi szünetre. A harmad második felét jó fehérvári cserék vezették fel, ötletes támadójátékkal törtek előre Dobosék. Alig volt játékmegszakítás, gyorsan peregtek a percek. Elől-hátul jobb volt a házigazda. A hajrában Sofron leütközte Vértest, nem biztos, hogy szabályosan, a játékvezetők nem láttak okot közbeavatkozni. Kiállítás nélkül, 1-0-s FEHA-előnnyel ért véget a harmad.

A középső felvonást is gyors góllal kezdték a hazaiak: Dobos Bendegúz elszáguldott a bal szélen , keresztpasszára Vértes érkezett a legjobb ütemben és megszerezte első Erste ligás találatát (2-0). Ez a gól sem ébresztette fel a székelyeket, az önbizalommal hokizó hazaiak további helyzeteket alakítottak ki. A 25. percre aztán megérkezett a meccsbe a Csíkszereda, dinamikus oda-vissza hoki vette kezdetét, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. Eseménydús volt a mérkőzés, Becze helyzetét Márkus hárította. Tovább növelték a csapásszámot az erdélyiek, agresszívebbé vált a letámadásuk és a korábbinál jóval többet korcsolyázva beszorították ellenfelüket. Fölényük kiállítást kamatozott – az elsőt a meccsen –, és egy mattra kijátszott támadás végén Beczének csak az üres kapuba kellett pattintani a pakkot (2-1). Fordult a kocka, a fehérvári emberfórt viszont jól ölte a Szereda, felállni sem tudtak Blaskóék. Újabb hazai emberelőny következett, jó forgatások után Adorján megállította a rohamokat. A hajrában Falus is kiment két percre, az eredmény nem változott.

A záró játékrész is méltó volt a korábbiakhoz. A 44. percben Sofron korongot lopott, remek mozdulattal megszelídítette, kapura tört, majd önzetlenül Reisszel lövetett gólt (2-2). Négy perccel később emberelőnyből újra vezetést szerzett a Bogdanov-csapat: egy távoli utáni kipattanóért óriási volt a tusakodás, végül Blasko találta meg először a pakkot (3-2). A játékvezetők visszanézték, majd szabályosnak minősítették a találatot. Szinte még ünnepeltek a fehérváriak, amikor Levin pompás átadása Sofront találta üresen, aki nem hibázott (3-3). Az 51. percben a látogatók legjobbja, Levin maga is betalált Gecse átadásából, amivel először vezettek az erdélyiek (3-4). Az 53. minutumban jött a következő: Levin ezúttal a héten igazolt kanadai légióssal, Asuchakkal lövetett gólt (3-5). Öt perc alatt hármat vágott a székely alakulat, ezzel el is döntötte a pontok sorsát. Lelassult a játék, újabb találat nem esett. A SC Csíkszereda győztesen távozott a Raktár utcából, de a FEHA19-nek sincs szégyenkezni valója, zsinórban második meccsén nyújtott markáns teljesítményt.

FEHA19–SC Csíkszereda 3-5 (1-0, 1-1, 1-4)

Mark LeRose másodedző, Sportklub Csíkszereda:

"Elismerés illeti az ellenfelet, 1-0-ra megnyerték az első harmadot, majd 1-1 lett a második játékrész. Gólra váltották a helyzeteiket, kétszer mehettek 2-1-ben ránk, ebből az egyiket belőtték, ezzel vezettek. A második góljukat hasonló szituáció előzte meg, és azt is kihasználták. A FEHA19 az elejétől fogva készen állt a játékra, mi pedig valamiért nem voltunk a topon. Az apró részletekkel voltak gondjaink, a játéktervet nem sikerült maradéktalanul kivitelezni, hibákat követtünk el, amelyekkel az ellenfél élt. Szerencsések voltunk, hogy két emberelőnyös gólt tudtunk szerezni, és végül megszereztük a három pontot, de az ehhez vezető folyamat nem volt a leggördülékenyebb."

Anatolij Bogdanov vezetőedző, FEHA19:

"A helyzeteinket hatékonyan használtuk ki, amikor adódtak. De túl könnyen kiadtuk a kezünkből a vezetést, a meccs kritikus fázisaiban elkövetett súlyos egyéni hibák következményeképpen. Ezek megengedhetetlen hibák olyankor, amikor egy ennyire tapasztalt ellenfél ellen nálunk van a vezetés. Nem szabad nekik lehetőségeket adni, nem szabad besétálni az utcájukba, és kizökkenni, amikor keményebben játszanak. De ahogy mondtam, az egyéni hibák pecsételték ma meg a sorsunkat."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV