Kétgólos győzelem Ukrajna ellen az első felkészülési mérkőzésen

2022.04.14. 20:05 |

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését a ljubljanai divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő férfiválogatottununk. Sean Simpson csapata 3–1-re nyert Ukrajna ellen Miskolcon.

A magyar válogatott kezdte jobban a mérkőzést, amely az ötödik perc kezdetén góllá is érett: Tóth Richárd vitte kapura a korongot az ukrán védők között, majd a kapus mamutja között a hálóba juttatta azt (1–0). A folytatásban is több helyzetet alakítottak ki a mieink, az ukránok csupán az utolsó percekben veszélyeztették a kapunkat, de az eredmény nem változott.

Nem úgy a második játékrész elején, amikor a magyar védők elfeledkeztek Roman Blahijról, ő meg köszönte szépen, és 1–1-re módosította az állást. A kedélyeket a 25. percben egy kis bunyó borzolta, amely után Szita Donátnak, illetve Filipp Pangelov-Juldasevnek is véget ért a mérkőzés. Egy perccel később már egészen más miatt hőrdült fel a miskolci közönség: Vincze Péter és Tóth Richárd összjátéka után gólnak örülhettek (2–1). Az újabb magyar találatra a 37. percig kellett várni: Kreisz Brúnó beállt az ukrán kapu elé, a védők elfeledkeztek róla, Tóth Gergely az oldalvonaltól bepasszolta neki a korongot, ő meg gyönyörű mozdulattal beemelte a kapus mamutja mellett a felsőbe (3–1).

A harmadik harmad elején emberelőnyben próbálkozhattak az ukránok, de ahogy a korábbiakat. úgy ezt a két percet is sikerült kivédekezni, csupán kapuvasig jutott ellenfelünk. Bő nyolc perccel a vége előtt ismét fórba kerültek, ekkor azonban Sárpátki Tamás erőszakosságának köszönhetően Kóger Dániel növelhette volna az előnyünket, az ukránok azonban óriásit mentettek a kapujuk előtt. A végén még nekünk is volt lehetőségünk emberelőnyben játszani, de ebből nem születetett gól, így 3–1-es magyar győzelemmel zárult a mérkőzés.

Sean Simpson: – Remek meccset játszottunk. A srácok két hete keményen edzenek, és ennek a pályán is megmutatkozott az eredménye. Az ukránok ellen sosem könnyű, jó csapatuk van, nagyok, erősek és gyorsak, de mindenki jól teljesített, a két kapusunktól kezdve a védőkön át a csatárokig bezárólag. Ez nyilván örömteli, úgyhogy elégedett vagyok.

A sorok Ukrajna ellen

Pozsgai Tamás D MAC HKB Újbuda
Tóth Gergely D MAC HKB Újbuda
Kiss Dániel D UTE