Két mérkőzés Norvégia ellen az Alba Arénában

2024.02.15. 17:24 |

A divízió 1/A világbajnokság előtt csak az új székesfehérvári csarnokban lehet látni itthon a magyar férfi jégkorong-válogatottat.

Április 19-én a Norvégia elleni mérkőzéssel avatják fel az Alba Arénát, és a két csapat egy nappal később is találkozik egymással az új székesfehérvári létesítményben.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke a csütörtöki sajtóeseményen elmondta, hogy régi álom vált valóra azzal, hogy elkészült az új jégcsarnok Székesfehérváron, a magyar hoki fellegvárában, a város és a klub is megérdemelte, hogy új otthonba költözhet.

Magyarország egyik legnagyobb és legmodernebb jeges létesítményét ráadásul egy mágikus dátumon, a 2008-as szapporói feljutás évfordulóján avatják fel. Norvégiával emlékezetes meccset játszottak a magyarok a 2002-es divízió 1-es vb-n. Az ellenfél stabilian A csoportos, jelenleg 12. a világranglistán.

Az MJSZ elnöke hozzátette: az új, 6 ezer fős csarnok méltó otthona lesz a fehérvári jégkorongnak, a jövőben pedig további válogatott találkozók, kupadöntők és világbajnokságok helyszíne lehet.

Such György részleteket is elárult a válogatott felkészüléséről. Az edzőtábor április 8-án kezdődik, 12-13-án Lengyelországban játszik két találkozót a csapat, majd Fehérváron folytatódik munka a norvégok elleni két mérkőzésig. Április 23-án aztán az olaszokkal játszik a válogatott, Bolzanóban vagy Egnában. A divzió 1/A vb április 28-án rajtol.

A vb után is vár még egy feladat a magyar csapatra: május 7-én az MVM Dome-ban a világbajnok Kanada lesz az ellenfél. A jegyértékesítés már elindult, még kedvezményes áron kaphatók belépők. A találkozóra a fehérvári meccsekre jegyet vásárlók kedvezményt kapnak majd egy promóciós időszakban.

Cser-Palkovics András polgármester elmondta, hogy a csarnok teljesen elkészült, a használatbavételi engedély is megvan. A város közösségének több évtizedes álma valósult meg, csodálatos közösségi tér született meg, és érthetően nagy az érdeklődés. Február 23-án és 24-én családi napot tartanak, bárki megtekintheti a sportcsarnokot és az öltözőket.

A polgármester elmondta, hogy az április 19-i és 20-i találkozóra a jegyárak szimbolikusak, mert nem a bevétel a cél, hanem a telt ház: az egynapos felnőtt belépő 3000, a diák- és nyugdíjas jegy 1500, míg a kétnapos bérletek 4000 és 2000 forintba kerülnek majd. A jegyértékesítés a nyílt napokon kezdődik, a sportcsarnokba kilátogatók vásárolhatják meg elsőként a belépőket, majd utána az online értékesítés is elindul.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV