Kész a magyar jégkorong tavaszi programja

2018.02.12. 13:12 |

Izgalmas hónapok várnak a magyar jégkorongra, hiszen elkészült az Erste Liga rájátszásának párosítása, és az is kiderült, milyen felkészülési mérkőzéseket játszik a férfi válogatott az áprilisi budapesti Divízió I/A csoportos világbajnokság előtt.

Kifejezetten színvonalas mérkőzéseket és nagy izgalmakat hozott az Erste Liga idényének alap- és középszakasza – mondta a rájátszás párosításának kialakításáról döntő tájékoztatón a liga elnöke.

Szőke Álmos szerint a középszakasz beépítése jó döntésnek bizonyult, hiszen, a csapatok hatalmas küzdelmet vívtak a rájátszásért, a felső ház első helye és a rájátszásba jutás is az utolsó fordulóban dőlt el.

Szabados Richárd alelnök a játék színvonalának emelkedése mellett azt hangsúlyozta, hogy a szövetség és a liga közösen dolgozik a szurkolók minél jobb kiszolgálásán. Több workshopot is tartottak az érintett szakemberek és a klubok, ennek is köszönhető, hogy marketing és kommunikáció terén is előreléptek a klubok és a liga. Hosszútávon a cél az, hogy a mérkőzésre járás családi szórakozás és teljes élmény legyen.

A nézők kiszolgálása érdekében folyamatos a catering, a hang- és fénytechnika fejlesztése, a miként fontos törekvés az is, hogy minden mérkőzésről legyen közvetítés, ha nem a televízióban, akkor az interneten.

Az Erste Liga rájátszásának programja

A csapatok ezt követően immár hagyományosan eldöntötték a február 20-án kezdődő rájátszás párosítását.

MÉRKŐZÉSEK PÁROSÍTÁS (zárójelben a bajnokság középszakaszának helyezése)

  1. MAC Budapest (1.)-Ferencváros TC (7.)
  2. DVTK Jegesmedvék (2.)- Fehérvári Titánok (8.)
  3. Dunaújvárosi Acélbikák (3.)-SC Csíkszereda (6.)
  4. UTE (4.)- Corona Brasov (5.)

A válogatott tavaszi menetrendje

Kialakult a válogatott világbajnoki felkészülésének programja is. A férfiak péntektől vasárnapi Lengyelországban vesznek részt EIHC-tornán, ahol a házigazdák mellett Olaszországgal és Kazahsztánnal játszanak.

Mivel mindhárom ellenféllel egyúttal a világbajnokságon is megmérkőzik a magyar válogatott, ez jó erőfelmérő lesz – hangsúlyozta Egri Gergely sportigazgató.

Ezt követően április 4.-5.-én Ausztria, 11.-én Szlovénia, 13.-án Japán ellen játszik a válogatott, végül a közvetlen felkészülés egy Ukrajna elleni találkozóval zárul április 18.-án.

Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány elmondta, a hétvégi torna legfontosabb feladata a válogatott játékrendszerének további finomítása, elsősorban a védekezés és a támadás összehangolásában. Emellett a játékosokat különböző posztokon szeretnék kipróbálni, hogy a számukra legideálisabb felállásban játszhassanak.

A kapitány hangsúlyozta, sok jó játékos áll a válogatott rendelkezésére, a világbajnoki keretbe kerülésnél sokat számít majd, ki hogyan teljesít a felkészülési találkozókon és az Erste Liga nagy téttel bíró hátralévő találkozóin.

Gyerehokizni