Kemény mérkőzésen, fontos győzelmet aratott a Hokiklub Budapest EWHL csapata

2016.11.30. 12:50 |

Kedden este a kazah Aisulu Almaty csapatát fogadta a Tüskesátorban a Hokiklub Budapest EWHL csapata. A két csapat a tavalyi szezonban is rendkívül szoros mérkőzéseket játszottak, így idén is izgalmas összecsapásokra számíthatott mindkét fél.

A hazai csapat a korongbedobás pillanatától kezdve érezhetően uralta a mérkőzést, lendületes támadásokkal, kemény ütközésekkel próbálták megszerezni a vezetést. A mérkőzés hatodik percében meg is született a mérkőzés első budapesti találata, Dabasi Réka rezgette meg a kazah csapat kapujának hálóját Horváth Tiffany és Esther Kantor átadásaiból.  A csapat kezdeti lendülete nem tört meg az első gól után, továbbra is keményen hajtottak a lányok, majd a tizenegyedik percben a Hokiklub kanadai csatára Averi Nooren talált be az Almaty kapujába Esther Kantor passzából. Az állás így már 2:0 volt a magyar csapatnak. A következő támadásban a vendégek szépíteni tudtak az eredményen, így 2:1-es HKB vezetéssel zárult az első játékrész.

A második harmadban meglehetősen fizikális hokit játszottak a csapatok, az ütközések gyakran a szabálytalanság határait súrolták.  Ezt jól tükrözi a kiállításos büntetések száma, amely hét játékost is érintett a játékrészben. A mérkőzés harmincnyolcadik percében mégis emberhátrányból sikerült újabb gólt szereznie a Hokiklub Budapestnek, így 3:1-re növelték előnyüket. A találatot Ungár Rebeka jegyezte.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV