Kapott gól nélküli sikerrel vezet 2-0-ra a Corona

2024.04.06. 16:25 |

A brassóiak kiváló védekezésre, kontrollált támadójátékra építve simán verték a Ferencvárost, 2-0-s előnyt szerezve a párharcban.

A pénteki, háromgólos hátrányból történt brassói fordítást követően szombat délután újra egymásnak feszült az FTC-Telekom és a Corona Brasov a Tüskecsarnokban. A 4. percben Valchar az oldalhálóba lőtt, majd VanVormer helyzeténél Arany védett bravúrral. Piché kapta a meccs első büntetését, könyöklésért. Döcögősen építkezett a Fradi előnyben, nem is tudtak igazi lehetőséget kialakítani. Később percekre beszorultak a zöld-fehérek, de kihúzták, Williams hatalmas helyzeténél Arany állta a korong útját. A 13. percben Turcotte kiállítása nyomán először került emberelőnybe a Corona. Egy szép támadás végén pedig megszerezte a vezetést a vendég csapat: Kóger találta meg Sillst üresen a kapu előtt, aki befordult és eltette Arany mellett a pakkot (0-1). Ezúttal brassói vezetéssel fordultak egy harmadnyi játék után a csapatok. 

A 22. percben Cornet közeli lövése átcsorgott Aranyon, de Kärmeniemi kipiszkálta a gólvonal elől a korongot. Blackwater a játék késleltetéséért kapott büntetést – Dubeau kapujára érkeztek lövések, de magabiztosan védett. A 27. percben csodás kontragóllal duplázta meg előnyét a Brassó: Sills és Blackwater fordult kettő az egyben, előbbi keresztpasszát pedig utóbbi továbbította közelről kapuba (0-2). Nem sokra rá kisebb VanVormer-tűzijátékot úszott meg a Fradi, a kapuvas is besegített a hazaiaknak. A 30. percben viszont már 0-3 állt az eredményjelzőn: Zagidullin kapu elé tett korongját Blackwater vadászta le, és duplázni tudott (0-3). A 33. percben Nagy Gergő középre tett korongjánál óriásit mentett Dubeau. Később Nagy Gergő ügyes ritmusváltása okozott zavart a vendég ketrec előterében. A másik oldalon Kóger-Sills összjáték végén Turbucz piszkált közbe. Helyzetek itt, helyzetek ott, de maradt a magabiztos, háromgólos brassói vezetés.

Nem tudott megújulni az utolsó játékrészre sem a Ferencváros, a 44. percben Kóger harcolt ki kiállítást Tóth Gergővel szemben – nem született gól. Dubeau egy levegőből magasan érkező korongot érdekes mozdulattal kapott le, megmosolyogtatva a játékvezetőket is. Az 52. percben Kóger zárta le a meccset: a magyar csatár tanárian húzott befelé és lőtte ki a hosszút (0-4). Turcotte újabb két perce következett, ami alatt Nagy Gergő révén az FTC volt veszélyesebb. Az utolsó percben még egymásnak estek a csapatok, de a bírók leállították a bunyót, két-két játékos ült ki, az eredmény nem változott.

A Corona 4-0-ra legyőzte a Fradit, így a párharcban 2-0-s előnyt szerezve utazhat haza Brassóba, ahol majd kedden mérkőznek meg egymással a csapatok.

FTC-Telekom–Corona Brasov 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV