Jön a Magyar Kupa négyes döntője

2023.01.27. 17:08 |

Múltidézés és a szurkolói információk egy helyen.

A hétvégén rendezik a Magyar Kupa négyes döntőjét a Tüskecsarnokban. A sorozat 1964 óta íródó történetében 54-szer hirdettek győztest. Az FTC eddig 15-ször emelhette magasba a trófeát, ezzel csúcstartó, ám ezen a hétvégén nem tudja növelni ezt a számot, mert az UTE ellen kiesett. Egyaránt 11-szeres győztes a Dunaújváros és a Fehérvár, 9-szer nyert az UTE, 2-szer a DVTK és a DEAC, 1-szer pedig a Vörös Meteor, a Fót, a Jászberény és a MAC Budapest.

A mostani mezőnyből tehát a fehérváriak nyertek a legtöbbször, ám a legutóbbi három finálét elveszítették, ezt a sorozatot törnék most meg. Kevin Constatine csapata ráadásul az ICEHL-ben az előző három mérkőzésén egy pontot gyűjtött, a hétvégi jó szereplés viszont lendületet adhatna a szezon hajrája előtt. Az UTE 1990-ben győzött utoljára a kupában, azóta három döntőt bukott el, és a lila-fehérekre is igaz, hogy a visszafogott bajnoki eredményeket feledtetnék a kupában. A DEAC ellenben eddigi két döntőjét megnyerte, mindkettőt a Fehérvár ellen, kétszeres címvédőként várják a hétvégét. A BJA az Erste Ligában a vesztett pontokat tekintve listavezető, legutóbbi hat meccsén győzött, vagyis jó formában várja a Final Fourt.

Jegyek

Jegyek még kaphatók az elődöntőkre az Eventim oldalán. A vasárnapi döntőre és a bronzmeccsre a csapatok szektoraiba szombat estétől lehet jegyeket váltani online, röviddel azután, hogy kialakulnak a párosítások. Emellett vasárnap a helyszínen is belépőt vásárolni, a Tüskecsarnok főbejárati oldalán lévő pénztár 15:00 és 20:30 között lesz nyitva. Kapunyitás mindkét nap a meccsek előtt egy órával. A két mérkőzés között annak is el kell hagynia a létesítményt, akinek a későbbire is jegye van.

A jeggyel rendelkezők játékban vehetnek részt, a regisztráltak között három CCM-utalványt sorsolunk ki. További információk itt.

Szurkolói információk

A helyszínen többféle aktivitással várjuk a szurkolókat. Az Eurovit játékzónában lesz korongtorony-építés, óriás kockapuzzle, memóriajáték, ki lehet próbálni a VR-t és a buborékhokit.

Lehet fotót készíteni a Magyar Kupával.

Természetesen Csúszka és a klubok kabalafigurái is fokozzák a hangulatot a hétvége során.

A harmadszünetekben Kahoot! kvízjáték, gokart és kapuralövés várja a drukkereket, értékes nyereményekért.

Újdonság, hogy a szurkolók dönthetnek mindkét csapat legjobb játékosa díjáról minden mérkőzésen. A szavazatokat a strawpoll.live oldalon lehet leadni a benevezett játékosokra a mérkőzés alatt. Minden találkozón mindkét csapatnak egyedi PIN kódja van, ennek beírása után lehet voksolni a legjobbra. A helyszíni drukkerek mellett a tévénézők is szavazhatnak.

Az elődöntőre vonatkozó kódok:

Budapest Jégkorong Akadémia HC 309336

DEAC 566425

UTE 814275

Hydro Fehérvár AV19 216463 

Az M4 Sport+ élőben közvetíti a két elődöntőt és a finálét, a bronzmeccs pedig az m4sport.hu oldalon lesz látható.

A négyes döntő programja: 

Január 28., szombat, 16.00 Budapest Jégkorong Akadémia HC–DEAC
Január 28., szombat, 19.45 UTE–Hydro Fehérvár AV19
Január 29., vasárnap, 16.00 Bronzmérkőzés
Január 29., vasárnap, 19.45 Döntő

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV