Jön a csúcsrangadó

2018.11.30. 14:00 |
Az első két helyezett csatája emelkedik ki az Erste Liga pénteki mérkőzései közül.

Az Erste Liga idei idényét az FTC és a Csíkszereda versenyfutása határozta meg eddig. A két együttes közül a Sportklub kezdett jobban, és sok gólt szerezve nyerte a meccseit, de aztán az FTC hosszú győzelmi sorozatot épített fel, amely 19 találkozó át tartott. Ennek megszakadását kihasználta az időközben edzőt cserélő Csíkszereda, és visszavette a vezetést a tabellán. A két együttes között most három pont a különbség, de a zöld-fehérek két meccsel kevesebbet játszottak.

A Csíkszereda a Brassótól elszenvedett vereség óta mind a hat meccsét megnyerte immár Hozó Levente irányításával, és a csapat legutóbbi három találkozóján visszatért a korábbi gólerős forma is, hiszen 23 találatig jutottak. Főleg Radim Valchar játszik remekül, négy meccsen kilenc gólig jutott a csatár. A támadójáték mellett a védekezés is feljavult az utóbbi hetekben, a svéd kapus, Gert Lundström eddig közel 95 százalékos hatékonysággal teszi a dolgát, két gólnál többet egyszer sem kapott, de az igazi próbát számára is az FTC támadó jelentik majd.

A zöld-fehérek a múlt pénteki DAB elleni vereség után – ami a szezon első rendes játékidős veresége volt - izgalmas csatát nyertek meg a Titánok ellen szétlövésben, ami a két pontnál többet is jelenthet önbizalomban.

A két élcsapatnak ez lesz a negyedik egymás elleni meccse idén. A szezon elején a Csíkszereda büntetőkkel bizonyult jobbnak, majd Pesterzsébeten kétszer is az FTC győzött, 7-3-ra és 3-0-ra. A Sportklub azon lesz, hogy idén először 60 perc alatt is legyőzze riválisát.

„A szokásos körforgásban vagyunk, hiszen a hétvégi Erste Liga-meccseket követően két román bajnokink is volt hétközben, így edzéseink sem igazán voltak. A saját játékunkkal kell törődnünk a Ferencváros ellen is. Nagyon oda kell figyelnünk a védekezésünkre, nem szabad teret adjunk a csatáraiknak, akik képesek remek megoldásokra. Emellett fontos lesz, hogy végig a játékra koncentrálva lehető legkevesebb hibával tudjuk le a meccset és természetesen győztesként akarjuk mindezt megtenni” – mondta Hozó Levente, a szeredaiak vezetőedzője.

Az FTC-re a pénteki rangadó után is nagy meccs vár, hiszen a harmadik Brassóhoz utazik. Fodor Szabolcs vezetőedző azonban még csak a csíkszeredai találkozóval kívánt foglalkozni.

„Mindig csak a következő feladatra koncentrálunk. Nagyon jó meccset láthatnak majd a nézők, az első és a második találkozik. Ugyanúgy készülünk, próbáljuk játszani a saját játékunkat. Olyan meccsből jöttunk, amelyen jó karaktert mutatott a csapat, ezt a küzdeni akarást kell tovább vinnünk, és csak magunkkal kell foglalkoznunk” – nyilatkozta a tréner.

A zöld-fehérektől Rafaj Attila eltiltás, Tóth Renátó és Dósa Krisztián sérülés miatt hiányzik majd.

A program

Sport Club Csíkszereda–FTC-Telekom 17.30
EV Vienna Capitals II–Dunaújvárosi Acélbikák 17.50
Fehérvári Titánok–Gyergyói HK 18.30 stream ITT
Schiller-Vasas HC–UTE 18.40 stream ITT
DEAC–Hokiklub Budapest 19.00

Gyerehokizni

Válogatott termékek