Jól küzdött a magyar csapat, de Svájc nyerni tudott

2023.08.24. 21:33 |

Izgalmas találkozót játszott a vb-negyedik svájciakkal a magyar női együttes Klotenben. A hazaiak az utolsó harmadban döntötték el a meccset.

Svájc ellen Révész Zsuzsa kezdett a kapuban. A meccskeretből Takács Zoé, Koncz Boglárka, Márton Luca és Gondos Tamara maradt ki.

Jó iramban indult a meccs, a hazaiak kezdtek némileg erősebben, de a mieink is felvették a tempót. A 6. percben emberelőnybe került a magyar csapat, és ki is használta ezt: a gyors akciót Dabasi Réka és Garát-Gasparics Fanni vitte végig, az önzetlen passz után utóbbi talált be közelről. Több lehetősége volt a folytatásban Svájcnak, de Révész remekül védett. A 17. percben Báhiczki-Tóth Boglárka kapott két percet, és sokáig jól is védekeztek a magyarok, ám Ivana Wey végül egyenlíteni tudott.

A második harmadban is többet próbálkoztak a legutóbbi vb-n negyedik svájciak, ám a mieink jól tartották magukat, jöttek a blokkok és a védések is. Egy-egy ellenakcióval sikerült eljutni a svájci kapuig, de Brändli ezeket fogta. Ebben a harmadban két kiállítást is biztosan kibekkeltek a magyarok.

A harmadik felvonás sem hozott sokáig változást a játék képében: többet volt a korong a magyar kapu előtt, de a svájciak nem tudták feltörni a védekezést. A 46. percben Németh Bernadett kapott két percet, és ahogy lejárt a kiállítás, a svájciak megiramodtak, és Alina Müller a rövid felsőbe lőtt. Újabb magyar büntetés következett, ám ezzel nem tudtak élni a hazaiak. Aztán a mieink kerültek létszámfölénybe, és meg is nyomták a két percet, Huszáknak és Kreisznek is volt helyzete, de nem sikerült egyenlíteni. Három perccel a vége előtt nem tudtak felszabadítani a hátvédek, ezt pedig Stalder használta ki, és közelről bekotorta a harmadik svájci gólt. Lehozta a kapust a magyar stáb, és sikerült beszorítani az ellenfelet, ám gól nem született. Sőt, a svájciak szereztek korongot a feélpályánál, és Rüedi üreskapus gólja zárta le a meccset.

A meccs legjobb magyar játékosa Révész lett. A torna másik meccsén a franciák 1-0-ra verték a németeket. Pénteken délután fél 4-kor a német csapat lesz az ellenfél Klotenben.

A svájci tornára utazó keret

Kapusok: Németh Anikó, Révész Zsuzsa, Takács Zoé

Hátvédek: Taylor Baker, Balog Gréta, Faggyas Lilla, Kiss-Simon Franciska, Koncz Boglárka, Márton Adél, Mayer Fruzsina, Németh Bernadett, Odnoga Lotti

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka, Dabasi Réka, Garát-Gasparics Fanni, Gondos Tamara, Huszák Alexandra, Kreisz Emma, Márton Luca, Metzler Regina, Mozolai Berta, Pázmándi Zsófia, Rónai Alexandra, Strobl Lara, Szamosfalvi Petra, Torontáli Anna

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV