Jól játszott a női csapat, de hosszabbításban alulmaradt

2023.02.11. 19:30 |

Izgalmas meccset vívott a női válogatott a franciákkal a budapesti Öt Nemzet Tornán. Az ellenfél a ráadásban lőtte a győztes gólt, 3-2-re nyert.

A női válogatottból Huszák Alexandra, Németh Bernadett és Tóth Enikő sérülés miatt maradt ki, nem játszott Hayley Williams, illetve Szabó Fruzsina sem. A kapuban Révész Zsuzsa kezdett.

Az első percekben Jókai-Szilágyi Kinga veszélyeztetett, aztán Révésznek is akadt védeni valója. Ezzel együtt nem volt benne a meccsben a francia vezetés, de a 6. percben Pelissou távoli lövését a takarástól nem láthatta a magyar kapus. A mieink gyorsan reagáltak, aztán a 11. percben kettős fórban egyenlítettek is, Kreisz Emma középre adására Dabasi Réka érkezett. A folytatásban is a magyaroknak volt több helyzetük, Kreisz és Garát-Gasparics is lendületesen játszott, de a távoli kísérletek is veszélyesek voltak.

A második harmadban még nagyobb volt a magyar fölény, sorra alakították ki a helyzeteket Dabasiék. Emberelőnyben is közel jártak a vezetéshez, de Lambert kapus nagyokat védett. Aztán a 35. percben sikerült betalálni: Garát-Gasparics lépett ki, és szép mozdulattal lőtt a hálóba. Előbb Sarah Knee, majd a harmad végén Kreisz kapott kiállítást, de a nehéz perceket túlélte a magyar csapat.

A 44. percben jött az újabb emberelőny, és volt is helyzet bőven, de kimaradtak. Aztán a franciák játszhattak öt a négy ellen, és bár sokáig hősiesen bekkeltek a mieink, a kiegészülés pillanatában Baudrit lövése már bement. Mentek előre becsülettel a mieink, de az egyenlítéstől a franciák is vérszemet kaptak. Ráadásul újra előnyben játszhattak, időt is kértek, de nagy melóval ezt sikerült kihúzni. A hajrában Garát-Gasparics kapuvast lőtt, Kreisz is nagy helyzetbe került, ám az állás nem változott.

A hosszabbításban jó kis oda-vissza hokit láthatott a közönség, a mieinktől Dabasi lehetősége volt biztató, ám a győztes gólt az ellenfél lőtte. 3 perc után Duvin játszotta tisztára magát, majd kilőtte a rövid felsőt.

A magyar válogatott vasárnap Japán ellen zárja a tornát.

Az összeállítás:

Dabasi, Kreisz. Garát-Gasparics
Jókai-Szilágyi, Horváth, Pázmándi
Metzler, Rónai, Mozolai
Strobl, Gondos, Szelényi

Báhiczki-Tóth, Knee
Kiss-Simon, Mayer
Faggyas, Koncz
Gengeliczky

Révész (Németh A.)

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanada), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Az Öt Nemzet Torna programja:

Február 7., 20.00 Magyarország-Szlovákia 7-6

Február 8., 20.00 Szlovákia-Norvégia 3-2 b.u.

Február 9., 16.30 Szlovákia-Franciaország 4-3 b.u.
Február 9., 20.00 Magyarország-Norvégia 3-0

Február 10., 16.30 Szlovákia-Japán 0-10
Február 10., 20.00 Norvégia-Franciaország 2-5

Február 11., 16.30 Magyarország-Franciaország 2-3 h- u.
Február 11., 20.00 Japán-Norvégia 7-0

Február 12., 14.30 Magyarország-Japán

Jegyek a magyar csapat meccseire ITT vásárolhatók.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV