Jöjjön a szezonzáró magyar-kanadai csúcsmeccs!

2024.05.07. 16:02 |

Méltó befejezése lesz a 2023/24-es szezonnak a keddi Magyarország-Kanada találkozó az MVM Dome-ban. Hokitavasz világsztárokkal és a mi hőseinkkel, az A csoportba a bolzanói vb megnyerésével feljutó magyar válogatottal – no és persze kiegészítő programokkal.

„Nagyszerű hangulatú meccset játszottunk egy éve a magyar válogatottal, amelyet, mint mindegyik ellenfelünket, tiszteljük. Kiváltság, hogy Budapestre jöhettünk ismét, ez egy világklasszis város, nagy élmény lesz a meccs ebben a fantasztikus arénában” – fogalmazott André Tourigny, a kanadai válogatott szövetségi kapitánya egy hétfői sajtóbeszélgetésen. Ő egyébként tavaly is itt járt, elvégre második éve vezetheti a csapatot – egy éve világbajnok lett Kanada. – Tisztában vagyunk vele, hogy tőlünk mindenki győzelmet vár minden világbajnokságon, most sem mehetünk más céllal majd Csehországba, de ne felejtsük el, hogy másoknak is ez a célja, más erős válogatottak is megnyernék a vb-t. A lényeg, hogy tegyünk meg mindent, játsszunk büszkén, aztán meglátjuk.”

„Ha jól tudom, ez egy új aréna, talán a kézilabdáé, én a magam részéről nagyon várom a meccset” – mondta Andrew Mangiapane, aki a 2021-es világbajnokság házi pontkirálya volt, és most is a keret egyik legnagyobb sztárja.

A legnagyobb persze Connor Bedard, akit tavaly elsőként draftoltak, hogy aztán az első NHL-es évében a Chicago Blackhawks színeiben 68 meccsen 22 gólt és 39 asszisztot jegyezzen. „Az én dolgom az, hogy jégkorongozzak, ezt tartom szem előtt mindig, így most is. Élvezem, hogy itt lehetek, itt vagyunk, megyünk a tervek szerint előre” – mondta Bedard, bizonyítva, hogy valóban nem a legextrovertáltabb sztárról beszélünk.

Macklin Celebrini sem az, de ő még érthetően visszafogottabb. Ő a keret egyetlen olyan játékosa, aki még nem játszott az NHL-ben, de jövőre biztosan így fog tenni, ugyanis a draft 1/1-es várományosa a srác. Colton Parayko 2019-ben Stanley-kupa győztes lett a St. Louis csapatával, ő feldobottan nyilatkozott, miután megérkezett a csapat Budapestre – a kanadaiak egyébként vonattal érkeztek Bécsből.

(Paraykón kívül csapattársa, a kapus Jordan Binnington lett NHL-bajnok a mostani keretből, valamint Bowen Byram, aki a Bostonnal lett Stanley-győztes 2022-ben.)

A mieink (még vasárnap) busszal utaztak Budapestre, méghozzá Bolzanóból, alighanem egyik újkori kedvenc városukból. Világbajnokként értek haza, és bár fárasztó volt a tízórás út, édes körülmény volt ez: A-csoportba jutott válogatottként tehették ezt meg.

Az alábbi két videóban Terbócs István és Bálizs Bence fogalmazta meg gondolatait.

Ami pedig a kedd estét illeti: már 16 órától elkezdődnek a programok az MVM Dome mellett a hokis és honvédségi kitelepülés révén, 17 órától nyitnak a kapuk, és bent különböző aktivitásokat lehet kipróbálni. Két jótékonysági program is várja a szurkolókat a Dobj egy macit! akció, valamint egy néma licit jóvoltából.

Minden programról a hokitavasz.hu és a jegkorongszovetseg.hu oldalon lehet bővebben tájékozódni.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV