Jöhetnek az olaszok

2017.11.11. 13:00 |

A magyar válogatott ma este 19 órától Olaszország ellen vívja a következő mérkőzését a Roland Divatház Négy Nemzet tornán. A reggeli átmozgató edzés után készen áll az esti mérkőzésre a magyar válogatott.

Mint ismert a magyar csapat tegnap 4-1-re kikapott Lengyelország ellen, így ma, a tegnap Japán ellen szintén vereséget szenvedő olaszokkal játszunk. Mindkét kispadon új szövetségi kapitány dirigál, így a torna az új taktika és a játékosok megismeréséről szól mind az olasz, mind a magyar csapatnál.

Az olasz válogatottban 13 játékos van aki ott volt  tavasszal  az A csoportos vbn. Új szövetségi kapitány debütált a padon Japán ellen, Clayton Beddoes korábbi segédedzőként lépett egyel magasabb pozícióba. Nagyon fiatal olasz csapat jön, többnyire 1990 után születettek és ezúttal a Made in Italy projekt jegyében honosított játékosok nélkül játszanak.

Az Alpesi Liga címvédője, a Ritten Sport, valamint az EBEL-es Bolzano képviselteti magát nagyobb létszámban, emellett főleg svájci és németországi légiósok egészítik ki a keretet. Érdekesség, hogy a Ritten jövő héten a DVTK Jegesmedvék ellenfele lesz a Kontinentális Kupában, míg a Bolzano-t múlt héten verte a Fehérvár az EBEL-ben.

Nagy - Sebők - Magosi

Erdély- Sarauer - Sárpátki

Benk-  Bartalis - Vincze

Terbócs -Hári- Dansereau

Wehrs- Dudás

Stipsicz - Szabó

Varga- Kiss

Garát -Kovács


Bálizs (Rajna)

Kimaradók: Duschek, Pozsgai, Pavuk, Vas

A magyar csapat fél órás átmozgató edzésen vett részt délelőtt, amit követően Nagy Krisztián és Magosi Bálint latolgatta a mérkőzés kilátásait.

Nagy Krisztán: Nagyon kemény meccs lesz, fiatal magabiztos olasz csapattal játszunk, Japán ellen kikaptak biztosan bizonyítani akarnak majd. Mi is azon leszünk, hogy a tegnapi meccs után nyerjünk.

Magosi Bálint: Hajtós küzdős meccs lesz, az olasz csapat mindent meg fog tenni ebben biztos vagyok. Legutóbb Krakkóban játszottunk velük, azóta sok idő eltelt de biztos vagyok benne, hogy vissza akarnak majd vágni, hiszen ott ők is a feljutásban reménykedtek. Nekünk főleg a saját játékunkkal kell törődnünk, hogy az összeálljon. Sebők Balásszal és Nagy Krisztiánnal fogok egy sorban játszani remélem jól tudjuk majd kiszolgálni egymást.

Az esti Magyarország- Olaszország mérkőzésre minden jegy elkelt, a holnapi Japán-Magyarország mérkőzésre még lehet jegyet vásárolni az eventim oldalán illetve ma és holnap 14:30-tól a Tüskecsarnok jegypénztárában is.

Gyerehokizni