"Jó úton járunk"

2019.04.18. 00:02 |
A jó kezdést és a sok gólt emelték ki a magyar férfiválogatott tagjai a szlovénok 7-4-es legyőzése után. Jarmo Tolvanen a kapott gólokkal nem elégedett, de összességében úgy látja, jó úton jár a csapat. A rivális tagjai elismerően beszéltek a magyar válogatottról, de biztosak abban, hogy Szlovénia is erősebb lesz a vb-re.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: „Hét gólt lőni mindig jó dolog. A támadójáték jól működött, de a négy kapott góllal nem vagyok elégedett, főleg a harmadikkal és a negyedikkel. Felesleges hibákat követtünk el a koronggal a saját harmadunkban. Ettől eltekintve elégedett lehetek. Még vannak kérdések a sorokat illetően, ezeket még Angliában is tesztelni fogjuk. Egyes sorokban már érződik a kémia a játékosok között. Úgy érzem, jó úton járunk."

Hári János: „Gyenge volt ez a mai Szlovénia, üthettünk volna akár tízet is, mert a helyzeteink megvoltak – de a világbajnokságról ez semmit sem árul el. Nagyjából így maradhatnak a soraink, az én fejemben is úgy volt, hogy Csani és Vili lehetnek a szélsőim. Ugyanakkor inkább a saját játékommal foglalkozom: szeretjük mondogatni, hogy erre a nyilak, meg arra, de a lényeg, hogy mindenki hozza a saját játékát, és a maximumon teljesítsen. Angliában a hétvégén sokat utazunk majd, ám igyekszünk újabb két győzelemmel növelni az önbizalmunkat.”

Galló Vilmos: „Elég jó tempójú meccs volt, és jól is játszottunk. Sikerült gyorsan vezetést szereznünk, ami megkönnyítette a helyzetet. A sorunk jól ment, megvolt az összhang, sok helyzetet tudtunk kialakítani, bár kaptunk talán egy-két elkerülhető gólt, de ilyen a hoki. Fontos volt a győzelem, de nem szabad elfelejteni, hogy ez csak egy felkészülési meccs volt, a vb majd pár nap múlva kezdődik.”

Szirányi Bence: „Jó mérkőzés volt, sikerült azt végrehajtanunk, amit az edző kért tőlünk. A lengyelek ellen mindkétszer elég laposan kezdtünk, de most sikerült úgy indítani a meccset, ahogy akartunk: nekik ugrottunk, az első perctől kezdve nem hagytunk lehetőséget, hogy feljöjjenek arra a szintre, amin szoktak játszani. Mindig jó érzés egy magasabban rangsorolt csapatot legyőzni, mindegy, hogy milyen kerettel érkeznek. Mentálisan is jót tesz ez a siker a csapatnak, még jobban összekovácsolja a brigádot, hiszen azt mutatja, ha összetartunk, akkor ilyen játékkal bárkit meg tudunk verni.”

Sofron István: „Szép győzelem meccs, de egyik csapat sem törődött sokat a védekezéssel. Nem szabad négy gólt kapni. A hét lőtt gól rendben van, de voltak védekezési problémák, a világbajnokságon majd összeszedettebben kell védekeznünk. Ettől függetlenül fölényesen győztük le a szlovén válogatottat, ami egy jó útmutató. Az a lényeg, hogy még kielemezzük és kijavítsuk a hibákat. Jó úton haladunk. Ha kiadjuk magunkból a maximumot, ahogy ma is ahhoz közel játszottunk, akkor bármelyik csapat ellen lehet reális esélyünk a győzelemre. Öt csapat van egy szinten a vb-mezőnyben, remélem, ezek közül majd mi jövünk ki jól.”

Nagy Gergő: „Azt kérte az edző tőlünk, hogy kezdjünk jól, koncentráljunk: az elején ki tudtuk használni, hogy a szlovénok kicsit a buszon ragadtak, és talán nem is a legjobb összeállításukban szerepeltek. Egész jól működtek a soraink, helyenként még közönségszórakoztatóan is hokiztunk: Janikáék sora kiemelkedően játszott, négy-öt gólban is benne voltak, egyértelműen megvan a kémia, de a többi sor is jól dolgozott. Az előny-hátrányon még dolgozni kell, és van még hova fejlődni, ám erre a teljesítményre büszkék lehetünk.”

Terbócs István: „Azt nem tudom, hogy ez a negyedik sor marad-e a vébére, de sosem az az elsődleges feladata, hogy pontokat szerezzen, hanem, hogy ne kapjon gólokat. Ugyanakkor, ha emellé sikerül még be is találni, az persze nem baj, nyilván jó. Szlovéniával februárban Bledben is találkoztunk, és fekszik a játékuk, viszont kisebb dolgokon még kell pontosítanunk: mindig találni apróságokat a védekezésben, támadásban és az átmenetben is, amin fejleszteni lehet. Ugyanakkor közelítünk a végső formához. A hétvégén sűrű a program, jövünk-megyünk, közben játszunk kétszer, remélem hasonló sikereket aratunk.”

Kevin Wehrs: „A világbajnokságon erősebb lesz Szlovénia, hiszen most sosem tért magához, miután megszereztük a vezetést… Évek óta együtt játszunk, az edzőtábor is tart néhány hete, úgyhogy alakulnak a játékkapcsolatok. Tele vagyunk energiával: pihentünk, amennyit kellett, a hétvégén pedig jó meccseink lesznek, amelyeket szintén meg akarunk nyerni. Sokat utazunk majd, jövünk-megyünk, közben játszunk kétszer: remélem, hasonló sikereket aratunk. Már csak kisebb dolgok pontosítása van hátra: mindig lehet találni apróságokat védekezésben, támadásban és az átmenetben is, ezeken dolgozunk és közelítünk a végső formához.”

Andrej Hebar, a szlovén válogatott játékosa: „Leckeként fogjuk fel a vereséget, amelyből tanulnunk kell. Túl sokat hibáztunk, és ezen a szinten ez nem fér bele. Még van időnk a vb-ig, még nem teljes a keretünk, néhány hiányoznak, például Kopitar is, akit posztján a világ egyik legjobbjának lehet nevezni, így mindenképpen erősítést jelent majd nekünk. A magyarokkal nagy a rivalizálás, sokszor találkozunk, és mindig nehéz dolgunk van, mert keményen korcsolyáznak, minden korongért, minden lehetőségért megküzdenek. Idén is jó csapatuk van, így a vb-n is szoros meccsre számítok. Az egész mezőny kiegyenlített, sok csapat van azonos szinten, az örülhet majd, aki a legkevesebbszer hibázik.”

Ziga Pance, a szlovén válogatott játékosa: „Nem ilyen eredményre számítottunk, de időnként megmutattuk, hogyan tudunk játszani, szereztünk néhány gólt, az emberelőnyök jól működtek, vagyis pozitív tanulságként tekintünk a meccsre. Ki kell elemezni és javítani a hibákat még a vb előtt. Ismerjük már a magyarokat, tudjuk, hogy keményen támadnak le, sosem adják fel, megküzdenek minden korongért – le a kalappal előttük. Még páran csatlakoznak a kerethez, örülök, hogy Kopitar is, mindenki boldog, hogy vele játszhat. Ettől még nem hiszem, hogy mi lennénk a favoritok, minden meccsen végig mindannyiunknak keményen kell játszania ahhoz, hogy nyerni tudjunk.”