Jó úton halad a női U18-as válogatott

2023.11.15. 13:30 |

„Most kell elkövetni a hibákat, mert lehet tanulni belőlük, és tökéletesíteni a taktikát” – mondta a női ifjúsági csapat szövetségi edzője, Bedő Botond a Vaujanyban rendezett torna után. A csapat két győzelemmel és egy vereséggel zárt.

A magyar női U18-as válogatott múlt hétfőn még Mátyásföldön edzett, majd elutazott Franciaországba, ahol szerdán további két gyakorláson vett részt, csütörtöktől pedig három meccset játszott.  Az első ellenfél Szlovákia volt, ellenük 4-1-re nyertek a mieink.

„A szlovákok fiatal kerettel érkeztek, de nálunk is 13 2008-2009-es születésű játékos szerepelt. Nehezen kezdtük a meccset, de hamar túllendültünk ezen, egyre jobban teljesítettünk, azt csinálták a játékosok, amit kértünk.”

Aztán következett a franciák elleni találkozó, amelyet 1-0-ra sikerült megnyerni Imets Mercédesz találatával.

„A franciák mindig ott voltak a nyomunkban, próbálták elvenni a területeket tőlünk, de elfáradtak, nem bírták ezt végig. Kiélezett mérkőzés volt, kevesebbszer tudtuk megvalósítani, amit szerettünk volna, de a végére ez megfordult, többször tudtunk nyomást gyakorolni az ellenfélre. Fegyelmezettek voltunk, jóval kevesebb kiállításunk volt, mint az ellenfélnek, ez is fontosnak bizonyult.”

Jöhetett az olaszok elleni meccs, ami egyúttal az első helyről is döntött Vaujanyban. Nagy csatában végül az ellenfél nyert hosszabbítás után 2-1-re.

„Megszereztük a vezetést, aztán öngólt ütöttünk figyelmetlenségből. Fegyelmezettek voltunk, domináltunk, de a harmadik harmadban nem tudtunk gólt szerezni, hiába dolgoztunk ki sok helyzetet, nagy ziccereket is. Azt mondtuk a csapatnak, hogy nincs semmi baj, majd a vb-n menjenek be ezek a helyzetek, nem most kell csúcsforma, hanem januárban. Most kell elkövetni a hibákat, mert lehet tanulni belőlük, és tökéletesíteni a taktikát, aztán januárra kell odaérni, hogy a csúcsra fellépjünk.”

Bedő Botond hozzátette, hogy többen szerepet kaptak azok közül, akik januárban majd a dél-koreai ifjúsági téli olimpián játszanak, számukra is hasznos tapasztalatszerzés volt a mostani torna.

„Mindenki jól dolgozott. A gyakorlatban is alkalmaztuk az új taktikát, meccsről meccsre jobban működött a támadó harmadbeli játékunk, zavart tudtunk kelteni és nyomás alá tudtuk helyezni az ellenfeleket. Úgy érzem, hogy előrébb tartunk, mint a korábbi évek hasonló időszakában. Homogénebb a társaság és szélesebb a paletta, jobban tudunk szerepkörök szerint is válogatni.”

Decemberben Csehországba utazik majd az ifjúsági csapat Olimpiai Reménységek Versenyére. A szövetségi edző kiemelte, hogy már a vb-kerethez közelítő névsorral vesznek részt a tornán, és szeretnének jobban szerepelni, mint az elmúlt években. A divízió 1/A vb január 6-án kezdődik Egnában.

A keret:

Kapusok: Milibák Helga (BJA), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Csermák Zoé (DVTK), Faragó Luca (Ajkai Óriások), Hajdu Lili (BJA), Kornyilov Anna (BJA), Schneider Kata (Szigeti Bikák), Szabó Bonita (Dornbirn), Vass Szonja (BJA)

Csatárok: Bán Zsuzsanna (HKB), Bátyi Boróka (Angels), Bereczki Dóra (DHK), Fehér Nikolett (HKB), Gergely Dalma (BJA), Hiezl Réka Effi (Vasas), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Pásztor Flóra (BJA), Sághy Lara (Kárpáti Farkasok)  Simon Bíborka (MAC JA), Szűcs Daniella (KSI), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond Szövetségi edző
Pillok Martin  Edző
Pukli Máté  Edző
Zaka Norbert  Kapusedző
Kozák Attila  Erőnléti edző
Gallyas Gabriella / Nyíri Nikolett Rehabilitációs edző
Szilágyi Soma  Feleszerelés-menedzser
Jasó Judit / Szilágyi Lili Csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna  Szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV