Jó meccset játszott a Magyar Hallássérültek-válogatottja a csehekkel

2017.11.12. 12:14 |
A magyar férfiválogatott olaszok elleni, szombati mérkőzése után nem zárták be a Tüskecsarnok kapuit, hiszen este tíz órától a Magyar Hallássérültek-válogatottja lépett jégre a csehek ellen.

Leginkább családtagok, barátok szurkoltak a lelátón, de néhány érdeklődő is ott maradt az est fő mérkőzése után, hogy megnézze a siketválogatott meccsét. Az első harmadban a csehek szerezték meg a vezetést, majd újabb két találattal növelték előnyüket. A szünetben mégsem 3–0 állt az eredményjelzőn, miután a játékrész vége felé Kern Ádám lövése után a kapuban kötött ki a korong.

A második harmad kiegyenlítettebb játékot hozott, bár a magyarok előtt is adódtak helyzetek, újabb találatot a csehek értek el, így az utolsó harmad előtt 4–1-re vezettek. 

A harmadik harmad nem indult jól, miután az ellenfél rövid időn belül kétszer is betalált. A magyar csapatnak nem sikerült az újabb gólszerzés, ellenben a csehek még egyszer örülhettek, így végül 6–1-re nyertek.

Pindák László, a csapat edzője így értékelt a mérkőzés után:

„Nem játszottunk rosszul, a srácok élvezték a meccset, ráadásul megszereztük az első gólunkat. A meccs elején kicsit szokatlan volt a játékosoknak, hogy ott vannak a lelátón a családtagok, barátok, nézegettek kifelé, de aztán belerázódtunk, s talán még lőhettünk volna egy vagy két gólt. De elég jól dolgoztak, ezért meg vagyok elégedve. Előre megbeszéltük, hogy mire kell figyelniük a cserékkor, ezt is jól megoldották, emellett remek kapusteljesítményünk volt, az első sorunk egészen jól játszott, a második is, a harmadiknak kicsit még fejlődnie kell. Azért azt lehetett látni, hogy a cseheknek vannak olyan játékosaik, akik korábban jégkorongoztak, nálunk pedig két emberen kívül a többieknek nincs jégkorongos múltja.” 

Fotók: Claus János

A Magyar Hallássérültek-válogatottjának kerete:

Szám

Név

1

Milu László (K)

4

Dobra Mihály

5

Mayer Balázs

6

Viola Dávid

8

Fabók László

9

Kéri Dávid

10

Bugyi Attila

13

Kurti Sebastian

16

Szilvás Adrián

17

Kern Ádám

22

Illés Viktor

23

Szarvas Olivér

25

Dobra Dániel

26

Ács Dániel

27

Szilágyi Gyula

28

Mártonffy Máté

30

Kis László (K)

A szakmai stáb:

Pindák László

Edző

Hidasi Gábor

Csapatvezető

Claus János

Fotós

Gyerehokizni