Jelöltek a legjobb női kapus díjára

2024.05.14. 09:30 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. Naponta bemutatjuk a jelölteket, elsőként a női kapusokat.

A legjobb női kapus kategóriában a három jelölt: Milibák Helga, Németh Anikó és Révész Zsuzsa.

Milibák Helga 16 évesen már harmadik felnőtt szezonját teljesítette a BJA EWHL-es együttesében, 91 százalékos védési hatékonysággal. A női U18-as világbajnokságon három találkozón védett, ezeken mindössze két gólt kapott, 94,3%-os mutatója a második legjobb volt a mezőnyben – a torna végén pedig bronzérmet ünnepelhetett. A felnőttválogatott bő keretének többször is tagja volt, már be is öltözött, a hivatalos bemutatkozás még hátravan.

Németh Anikó a címvédő. Ezt a szezont a svéd második ligás Björklöven együttesében töltötte, ahol 93 százalékos hatékonysággal védett. A válogatottban első számú kapus volt a klagenfurti divízió 1/A világbajnokságon, az öt mérkőzésen 96 százalékkal teljesített, a rendes játékidőben összesen négy gólt kapott, vagyis fontos tagja volt a feljutást kivívó együttesnek.

A 18 éves Révész Zsuzsa első idényét védte végig a MAC Budapestben, az EWHL-ben harmadik, a Supercupban és az OB I-ben második helyen végzett a csapattal. Idény közben hét válogatott meccsen kapott lehetőséget, és kerettag volt a divízió 1/A világbajnokságon is. 

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV