Jelöltek a legjobb női kapus díjára

2020.05.08. 10:30 |
Minden nap közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit.

Nehring Stefka, Németh Anikó és Tóth Zsófia közül kerül ki a szezon legjobb női kapusa. A díjra a női válogatott edzői jelöltek, a győztest pedig a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottsága választja ki. A díjazott személye május végén derül ki.

Nehring Stephanie, vagy ahogy a legtöbben hívják, Stefka harmadik szezonját töltötte idén a KMH Budapestben, amellyel megnyerte a magyar bajnokságot, az EWHL-t és a Supercupot is. Az EWHL-ben nyolc meccsen védett, 96,8 százalékos hatékonysággal, ez pedig a legjobb volt a ligában. A magyar válogatottban is több mérkőzésen szerepelt a szezon során.

Németh Anikó tavaly nyáron szerződött a MAC együttesébe, amelynek elsőszámú kapusa volt. A magyar bajnokságban és az EWHL-ben ezüstérmes lett csapatával, míg az EWHL Supercup sorozatban a negyedik lett. Az EWHL-ben a legtöbb időt töltötte a jégen a kapusok közül, négy meccsen nem kapott gólt, védési hatékonysága 93,6 százalékos volt. A Supercupban mind a tíz találkozón szerepelt, a legtöbb játékperccel és 91,4 százalékos mutatóval zárt. Az A csoportos vb-re készülő válogatottnak egész szezon során alapembere volt a 23 éves kapus.

Tóth Zsófia a KMH II-es csapatával döntőt játszott az osztrák ligában, a DEBL-ben, nyolc meccsen szerepelt és 94,1 százalékos hatékonysággal védett. Mind az öt meccsen játszott a januári, füsseni U18-as Divízió I/A világbajnokságon, amelyen a magyar válogatott bronzérmes lett, és a kapust választották a torna legjobb magyarjának, míg 95,8 százalékos mutatója a harmadik legjobb volt a mezőnyben. A KMH korosztályos csapatában a fiúk között is szerepel. Több meccsen védett a felnőttválogatottban is.

Gyerehokizni

Válogatott termékek