Jelöltek a legjobb női hátvéd díjára

2024.05.15. 09:30 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. Naponta bemutatjuk a jelölteket, folytassuk a sort a női hátvédekkel.

A legjobb női hátvéd kategóriában a három jelölt: Kiss-Simon Franciska, Németh Bernadett és Odnoga Lotti.

A címvédő Kiss-Simon Franciska a HKB csapatával ebben a szezonban az EWHL-ben második a Supercupban negyedik lett, míg a magyar bajnokságot megnyerte. Az EWHL-ben 15 asszissztal segítette a társakat. Stabil tagja volt az A csoportba visszajutó válogatottnak, a klagenfurti vb-n öt meccsen négy gólpasszt jegyzett.

Németh Bernadett a MAC Budapest színeiben az EWHL-ben harmadik, a Supercupban és az OB I-ben második lett. A divízió 1/A vb valamennyi mérkőzésén játszott, megbízható teljesítményt nyújtott, az osztrákok ellen gólt is szerzett. Az egész szezonban ezen kívül még háromszor talált be válogatott mezben.

Odnoga Lotti az amerikai egyetemi évek után a legutóbbi szezont a svéd SDE-ben töltötte, 35 meccsen két gól és 16 assziszt volt a mérlege. Teljesítménye szerződéshosszabbítást ért. A válogatottban év közben három gólt szerzett, a vb-n pedig csapatkapitánya volt a második hellyel feljutó csapatnak, a torna végén a legjobb magyar játékosnak is megválasztották.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV