Három jelölt a legjobb női hátvéd díjára

2020.05.09. 10:00 |
Minden nap közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit.
Kiss-Simon Franciska, Odnoga Lotti és Tóth Enikő közül kerül ki a szezon legjobb női hátvédje. A díjra a női válogatott edzői jelöltek, a győztest pedig a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottsága választja ki. A díjazott személye május végén derül ki.

Kiss-Simon Franciska őszi sérülése után ebben a szezonban klubszinten mindent megnyert, amit csak lehetett: a KMH Budapest aranyérmes lett a magyar bajnokságban, az EWHL-ben és az EWHL Supercupban is. A hazai bajnokság alapszakaszában 14 ponttal zárt, ehhez a döntő két meccsén még hozzátett három asszisztot. Az EWHL-ben két gól és 15 gólpassz, a Supercupban öt assziszt került a neve mellé. Az A csoportos világbajnokságra készülő válogatott csapatkapitánya volt ebben az idényben is, gólt szerzett a németek és a csehek ellen is.

A szintén válogatott Odnoga Lotti az amerikai egyetemi bajnokságban, a Dartmouth színeiben szerepel immár második éve. Csapata nem jutott rájátszásba, neki 28 meccsen két gólja és kilenc gólpassza volt, és bekerült az Ivy League-es együttesek All Star-csapatába (Honorable Mention Team) is.

Tóth Enikő Ausztriából tért haza az előző nyáron, és a MAC Budapest játékosa lett. Magyar bajnoki és EWHL-ezüstérmet szerzett, a Supercupban pedig a negyedik helyen zárt az együttessel. Ősszel szintén sérüléssel küzdött. Az EWHL-ben négy góllal és 16 assziszttal zárt, a sorozat All-Star csapatába is beválasztották. Biztos tagja volt a magyar válogatottnak.

Gyerehokizni

Válogatott termékek