Jelöltek a legjobb női csatár díjára

2024.05.16. 10:30 |

Május 30-án adják át a szezon legjobbjainak járó egyéni díjakat. Naponta bemutatjuk a jelölteket, folytassuk a sort a női csatárokkal.

A legjobb női csatár díjra ebben az idényben Dabasi Rékát, Garát-Gasparics Fannit és Huszák Alexandrát jelölték.

Dabasi Réka az Egyesült Államokból hazatérve a HKB csapatával ebben a szezonban az EWHL-ben második, a Supercupban negyedik lett, míg a magyar bajnokságot megnyerte. Az EWHL-ben ponterősen játszott, 25 meccsen 17 gól és 17 assziszt volt a mérlege. A válogatottban szezonban közben háromszor volt eredményes, a klagenfurti világbajnokságon pedig egy góllal, két gólpasszal és hasznos teljesítménnyel járult hozzá a feljutáshoz.

Garát-Gasparics Fanni a svéd ligában, az Brynäsnál kezdte a szezont, négy gólig és hét asszisztig jutott 13 meccsen. Idény közben azért távozott, mert bekerült az új alapokra helyezett tengerentúli bajnokságba, a PWHL-be: az Ottawa edzőtáborában harcolt meg a helyéért. A női NHL-ben is bizonyított, gólt is szerzett, de márciusban megsérült, emiatt a szezon hajráját és a divízió 1/A vb-t is ki kellett hagynia. Sajnálatos sérülésééig nyolc gólt szerzett a válogatottban ebben az idényben.

A címvédő Huszák Alexandra a MAC Budapestben játszott ebben az idényben, az EWHL-ben bronzéremmel, a Supercupban és a hazai bajnokságban ezüsttel gazdagodott. Előbbi sorozatban 21 meccsen 27 pontot gyűjtött. A válogatottban is eredményes szezont produkált: az idény közbeni találataihoz az áprilisi vb-n még két gólt és három asszisztot tett hozzá, fontos pillanatokban.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV