Jelöltek a legjobb női csatár díjára

2020.05.10. 10:00 |
Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit.

Gasparics Fanni, Huszák Alexandra és Jókai-Szilágyi Kinga közül kerül ki a szezon legjobb női csatára. A díjra a női válogatott edzői jelöltek, a győztest pedig a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai bizottsága választja ki. A díjazott személye május végén derül ki.

Gasparics Fanni a MAC Budapest csapatkapitánya és legponterősebb csatára volt. Magyar bajnoki és EWHL-ezüstérmet szerzett, a Supercupban pedig a negyedik helyen zárt az együttessel. Az ob I-ben 14+4 volt a mutatója, az EWHL-ben 20 meccsen 30+19-cel, míg a Supercupban kilenc meccsen 10+9-cel zárt. Előbbi sorozatban gól- és pontkirály volt, bekerült az All-Star csapatba is, míg utóbbi ligában második volt a pontlistán. A válogatottban is termelte a gólokat egész szezon során, az oroszországi Hat Nemzet Tornán a legjobb csatárnak választották.

Huszák Alexandra klubszinten mindent megnyert: a KMH Budapest aranyérmes lett a magyar bajnokságban, az EWHL-ben és az EWHL Supercupban is. Ezekhez a sikerekhez a csatár fontos gólokkal járult hozzá. Az ob I-ben 20 gól és 23 assziszt volt a mérlege, az EWHL-ben 14 meccsen 29+17-tel, míg a Supercupban 15+5-tel zárt, ami a gól- és pontlista első helyét is jelentette. Az EWHL fináléjában emlékezetes győztes gólt szerzett, és beválasztották a sorozat All-Star csapatába is. A válogatottban betalált Svájc ellen, majd győztes gólt szerzett a franciák ellen az őszi, michalovcei tornán, aztán Szocsiban is.

Jókai-Szilágyi Kinga is elérte a mesterhármast a KMH színeiben. A bajnokságban 11+13-as mutató került a neve mellé, az EWHL-ben 13 gól és 20 assziszt, míg a Supercupban 3 találat és 10 gólpassz volt a termés. Szerepelt a KMH II-es csapatával a DEBL-döntőben is, összesen öt pontig jutott az ezüstérmes együttesben. Alapembere a válogatottnak is.

Gyerehokizni

Válogatott termékek