Jégkorong a Nagy Sportágválasztón

2019.05.27. 18:59 |

Pénteken és szombaton rendezték meg a 24. Budapesti Nagy Sportágválasztót Kőbányán, a Maglódi úti Merkapt Sportközpontban, ahol a gyerekek találkozhattak több jégkorongozóval is.

Óriási érdeklődés mellett, fantasztikus hangulatban zajlott a Nagy Sportágválasztó, ahová több mint 19 ezer mozogni vágyó gyermek és felnőtt látogatott el pénteken és szombaton.  Ez egy jó lehetőség a gyerekeknek arra, hogy megismerkedjenek több különböző sportággal és eldönthesésk, hogy melyiket szeretnék űzni a jövőben.

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az eseményt. A gyerekek figyelmét valahogy fel kell kelteni, hogy elkezdejenek jégkorongozni. A rendezvényen rengeteg gyerek és iskola is megjelent. Meg tudjuk mutatni neki, hogy mi szép a sportágban, és remélhetőleg ennek hatására sokan kezdenek majd el jégkorongozni” - mondta Stipsicz Bence.

A nyitóünnepségen a válogatott és a Fehérvár AV19 hátvédje vízilabdázó, bokszoló, kézilabdázó és vívó olimpiai és világbajnokok vagy érmesek mellett állt a színpadon.

„Nagyon komoly dolog ilyen nagy bajnokokkal együtt szerepelni. Még emlékszem, ahogy gyerekként szurkoltam nekik a világversenyeken, olimpiákon. Megtiszteltetés beszélgetni velük és az óriási dolog, hogy egy kategóriában vagyunk.”

Stipsicz arról is beszélt, ő hogyan kezdett el jégkorongozni gyerekként. „Nagyjából hasonló módon ismerkedtem meg a sportággal. Jártam a műjégpályára korcsolyázni, és akkor a MAC-nak voltak ott edzései néhányszor egy héten. Sokszor behívták azokat, akik nézték kívülről a gyakorlást, hogy próbálják ki ők is. Én is így kerültem bele és ott is ragadtam.”

Stipsicz mellett az FTC-Telekom válogatott csatára, Nagy Gergő is ott volt a rendezvényen a gyermekével, valamint a szintén válogatott és a nyáron a DEAC-ból az FTC-hez igazoló Németh Attila is. Részt vett a Sportágválasztón az U20-as válogatott Seregély Máté és Fejes Nándor, akik a MAC-ban csapattársak. Fejes Nándor, aki már a felnőttválogatottban is bemutatkozott, azt mondta: meglepte, hogy mennyien kértek tőle autogramot. Seregély Máté jól érezte magát a rendezvényen és jelezte, hogy jövőre is elmegy.

Az A csoportba jutott női válogatott tagja, Kiss Andrea is ott volt a Sportágválasztón és segített népszerűsíteni a női hokit. Korábbi válogatott játékosok, Vas Márton és Gebei Péter is várta az érdeklődőket. Vas Márton az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozott visszavonulása óta, míg Gebei Péter játékvezető lett, most pedig már a bírók fejlesztésével foglalkozik.

A két nap alatt a gyerekek találkozhattak és beszélgethettek a hoki különböző területeinek szereplőivel és így jobban megismerhették a sportágat. Azt is megtudhatták, hogy aki egyszer korcsolyáz húz, az a sportág közelében marad később, akár edzőként vagy játékvezetőként.

Az eseményen készült képeket itt tekintheti meg.

Gyerehokizni

Válogatott termékek