Jéghibák kijavítása – elmélet és gyakorlat

2019.01.03. 15:13 |

Ahol jég van, ott előbb vagy utóbb jéghiba is lesz, márpedig ezek kijavítása létfontosságú a mérkőzések biztonságos lebonyolítása érdekében. Éppen ezért a Magyar Jégkorong Szövetség egynapos szemináriumot szervez a témában január 14-én Miskolcon.

A jéghibák gyors és szakszerű elhárítása minden, jégpályát üzemeltető szervezet feladata és felelőssége. A Magyar Jégkorong Szövetség ezért szemináriumot szervez a bajnoki rendszerben résztvevő valamennyi, jégpályát üzemeltető szervezet számára. 

Ennek során a jégpályák napi üzemeltetése során előforduló jéghibák gyors és szakszerű kijavításának elméleti és gyakorlati tudnivalóival ismerkedhetnek meg a résztvevők. 

Mivel mind a Magyar Jégkorong Szövetség hivatalos Versenyszabályzata, mind az IIHF Szabálykönyve részletesen szabályozza és előírja, meghatározza azokat a feltételeket, amelyeknek a mérkőzéseket rendező sportszervezetnek meg kell felelnie, ezért a szemináriumon való részvétel az MJSZ versenyrendszerében szereplő sportszervezetek/jégpálya üzemeltetők számára különösen ajánlott. 

A szeminárium időpontja: 2019. január 14. hétfő 10.00 – 17:00 

Helyszíne: Miskolci Jégcsarnok 3530 Miskolc, Görgey u. 19. 

A jelentkezés INGYENES, jelentkezni 2019. január 11-ig lehet az info@icehockey.hu email-címen.

A program: 

10.00-13:00 Elméleti képzés 

- jégkészítéssel kapcsolatos feladatok (pályatest és hűtőberendezés előkészítése, szervíz, próbaüzem, alapjég elkészítése, alapjég festés, jégreklám festés, pálya vonalazás, versenyjég készítés) 

- jégfelújítás és eszközei (jégfelújító gépek típusai, kiegészítő eszközök, jégfelújítás folyamata) 

- különböző jéghibák ismertetése (puha jég, jégfelületi és mély jéghibák, jéghibák kijavításának elméleti alapjai) 

- jégpálya-palánkok szerepe a jégkészítésben, felújításban, használatban (IIHF rugalmas palánk felépítése, új fejlesztésű palánkok, jégfelújító gépek, kiegészítők, palánk építésének gyakorlata)

- jégpálya üzemeltetés gyakorlati tapasztalatai (nyári jégkészítés, energiafelhasználás, jégcsarnok klíma kezelése, vastag jég kialakulása) 

13:00-14:00 Ebéd 

14:00-17:00 Gyakorlati képzés (jéghibák mérkőzés alatti és programon kívüli javítása) 

Meghívott előadók: 

Nagy Krisztián KSI Group Oy (jégpálya építés) Finnország

Geir Atle Svartangen (jégpálya üzemeltetés, jégkészítés) Norvégia

Egri István (gyakorlati tapasztalatok) Miskolci Jégcsarnok

Gyerehokizni

Válogatott termékek