NHL-es vezetők is érkeznek a játékvezetői táborba

2023.03.08. 15:15 |

A szervezők szerint ilyen színvonalú fejlesztőtábor még nem volt Európában.

A jégkorong szerves részét képezik a játékvezetők, akik a játék tisztaságának és biztonságának megőrzéséért felelnek. Éppen ezért, a Magyar Jégkorong Szövetség kiemelt hangsúlyt fektet a játékvezetők fejlesztésére és története során először az NHL vezetőinek támogatásával hirdet különleges játékvezetői fejlesztőtábort 2023. július 5-8. Között, Budapesten.

A tábor megálmodója Gebei Péter, a Magyar Jégkorong Szövetség játékvezetési osztályvezetője, akinek hosszú évek kitartó munkája után sikerült elhoznia az NHL-vezetőit Magyarországra.

A táborban Stephen Walkom NHL-alelnök és játékvezető igazgató vezetésével az NHL-játékvezetők vezetői tartanak képzést, az oktatók között Al Kimmel, Mike Leggo, Tom Masters és Dave Smith is helyet kapott, akik a tengeren túli játékvezetők fejlesztésében és kiválasztásában is kulcsszerepet játszanak.

"Az esemény a résztvevők számára magas színvonalú képzést biztosít, emellett a lehetőséget, hogy első kézből tanulhassanak az sportág legelismertebb szakemberektől. A résztvevők a játékvezetéssel kapcsolatos témák széles skáláját ismerhetik meg, ideértve szabályértelmezési, szabályalkalmazási, helyezkedési és kommunikációs gyakorlatokat, amelyek mind elengedhetetlenek a jégen való hatékony és eredményes munka végzéséhez."

A táborba az egész világról várják a jelentkezőket, a szervezők szerint ilyen színvonalú játékvezetői fejlesztőtábor még nem volt Európában.  A cél, hogy a résztvevők olyan készségeket és tapasztalatokat szerezzenek, amelyek segítségével gyarapíthatják játékvezetői tudásukat, javíthassák munkájuk minőségét és új kapcsolatokra, barátságokra tehetnek szert.

Az eseménynek különösen nagy jelentősége van a magyar jégkorong számára, mivel Magyarország az elmúlt években komoly eredményeket ért el a jégkorongban, és a sportág egyre népszerűbbé válik az országban. A tábor lehetőséget teremt arra, hogy a magyar játékvezetők tudást szerezzenek az észak-amerikai bajnokság szakembereitől, és ezzel növeljék a hazai játékvezetés színvonalát.

A tábor részleteiről további információk találhatók a tábor hivatalos honlapján, ahol a játékvezetők regisztrálhatnak is.

Az NHL-játékvezetők és Gebei Péter mellett Peter Ország IIHF Játékvezető Coach is instruktor lesz a táborban. A szervezés összefogásában Schumacher-Kovács Ákos nyújtott nagy segítséget.