Játékvezetés: remek idényt zártak a zebrák, Pálkövi Zsombor a DEL-ben!

2022.06.20. 16:32 |

A szezon végére is maradtak említésre méltó közreműködések a magyar játékvezetők számára. Angliában közreműködött Gottlibet Zóra és Péter Csilla. A sporik évzáróján díjazták a szezon legjobb játékvezetőit.

Terjedelmes összefoglalót készített a Jégkorongblog nem is olyan régen a magyar játékvezetőkről, merthogy nagyon sokan képviselték Magyarországot a tavaszi világbajnokságok alkalmával. A tizenegy spori megbízása közül kiemelkedik Pálkövi Zsombor szereplése, ő második magyarként fújhatott A-csoportos világbajnokságon, az U18-asok mezőnyében, Németországban.

Nos, nem múlt el nyomtalanul a kiváló szereplés, ugyanis a sokra hivatott játékvezetőnk ősztől a német bajnokságban fúj majd, a DEL alkalmazásába kerül. Hatalmas lehetőség ez számára, nagy kihívás, de áll a feladatok elébe, ahogyan azt videóinterjúnkban elmondta.

A közelmúltban sem tétlenkedtek a magyar zebrák.

Paulheim Adrienn végzett legkésőbb vb-feladataival, hiszen az Egyesült Államokban, Madisonban június 6. és 13. között rendezték meg az A-csoportos U18-as vb-t, ahol vonalbíróként közreműködött.

Tizennégy csapat részvételével rendezték meg június elején az angliai Widnesben a Women’s National Ice Hockey League (WNIHL) Trophy Weekendet, ahol három divízió csapatai mérkőztek, de itt zárult a helyi U16-es bajnokság is.

Gottlibet Zóra és Péter Csilla vonalbíróként szerepelt a tornán, több helyi és külföldi játékvezető mellett. Péter Csilla számára ez volt az első külföldi megbízás, Zóra viszont nemcsak csíkos mezben bizonyíthatott, hanem a Guildford Lightning játékosaként is szerepelt, a csapattal meg is nyerte a bajnokságot.

Hangulatosan telt aztán a játékvezetők hazai évzárója is, amelyen összesen 117-en vettek részt, a családtagokkal együtt. A reggeli paintball-viadal után az Óbudai Jégpályán gyűltek össze a játékvezetők, ahol átadták a szezon legjobbjainak járó elismeréseket is, majd 3x3-as hoki, lébtenisz és pontosságlövő-verseny is szerepelt a programban.

A 2021/22-es szezon díjazottjai:

Legjobb vezetőbíró (EL) díj: Pálkövi Zsombor

Legjobb vonalbíró (EL) díj: Muzsik Norbert

Legjobb UP játékvezető díj: Pallós Péter

Árkovics Miklós Díj (aki a legtöbbet fejlődött a szezonban): Ozsváth Dominik

Bellus László díjazottak: Balázsi Barna, Bogó Zoltán, Sábián Balázs és Huszti Dávid

Idén először osztották ki a Bellus László díjat, melyre régiónként négy játékvezetőt neveztek. A díjakat a régióvezetők szavazták meg az adott régióik legsokoldalúbb zebrái számára.

Az eseményen továbbá különdíjat kaptak az Erste Liga döntőjének résztvevői, valamint azok a támogatói programban munkálkodó zebratársak, akik a legtöbb visszajelzést adták kollegáikról.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV