Jarmo Tolvanen megnevezte a felnőtt válogatott stábtagjait

2018.08.04. 09:00 |

Jarmo Tolvanen jelölését követően az MJSZ szakmai bizottsága is jóváhagyta a felnőtt válogatott stábját.

Az előző szezon után Jarmo Tolvanen úgy döntött, hogy egyben tartja a tavalyi szezon szakmai stábját. A két segédedző Majoross Gergely és Szilassy Zoltán lesznek továbbra is, Farkas Tamás foglalkozik a kapusokkal és Kiss Dávid lesz a videóelemző.

Majoross Gergely a negyedik szezonját kezdi meg idén a MAC Budapest csapatánál vezetőedzőként, és az idei lesz a hetedik szezonja a felnőtt válogatott stábjában. Első alkalommal Rich Chernomaz stábjában volt videóelemző a 2013-as szezonban, az ezt követő évtől már állandó segítője lett a mindenkori szövetségi kapitánynak. „Minden edzőnek eltér a feladata a válogatottban, mint amit a szezon során a klubban végeznek. Majoross Gergelynek az emberhátrányos és a védekező egységek irányítása volt a feladata a világbajnokságon, ami óriási szerep és felelősség is természetesen” -nyilatkozta Tolvanen mester, mikor az edző múltbeli és jövőbeni feladatairól kérdeztük.

Szilassy Zoltánnak az idei lesz az ötödik szezonja az Újpest vezetőedzőjeként. Korábban a felnőtt csapatnál Kevin Primeau és Rich Chernomaz alatt is dolgozott, de felnőtt világbajnokságon Tolvanen mester alatt szerepelt először stábtagként. „Zoltán felelt az emberelőnyös sorokért és elsősorban az ellenfelet figyelte, őket elemezte, térképezte fel. Majoross Gergellyel egyetemben az edzéseken ők feleltek az egyes játékszituációk kidolgozásáért és begyakorlásáért, ez így lesz a jövőben is terveim szerint” - mondta Jarmo Tolvanen, aki a teljesség kedvéért megjegyezte, hogy a csatárok irányításért pedig ő maga felelt.

Farkas Tamásnak a tavalyi volt a harmadik szezonja a DVTK Jegesmedvék kapusedzőjeként, párhuzamosan pedig a felnőtt válogatott mellett is elkezdett dolgozni. „Természetesen nem mondok újdonságot, ha azt mondom, hogy Tamás a kapusokkal foglalkozott, ő készíti fel a fiúkat a következő mérkőzésre. Nagyon fontos szerep az övé a kispadon, a saját statisztikáinkat vezeti azon szituációk kapcsán, amiket kulcsfontosságúnak ítélünk és fontos, hogy azonnal kéznél legyenek.” - beszélt a feladatairól Jarmo Tolvanen.

Kiss Dávid idén debütál majd vezetőedzőként felnőtt csapat mellett, ősztől a Fehérvári Titánok vezetőedzője lesz. Az U20-as válogatottban már dolgozott együtt Jarmo Tolvanennel, ezután döntött úgy a finn mester, hogy a felnőtt világbajnokságra is elviszi magával videóelemzőként, idén is ez a feladat vár a fiatal edzőre.” Dávid munkájának köszönhetően tudjuk elemezni az ellenfelek játékát, élőben elemzi az ellenfél játékát, ezt követően már nagyon kompakt anyagokat tud összeállítani a stáb részére, óriási segítség ez, ami jelentősen meggyorsítja a munkánkat”, írta le a videóelemző feladatát a szövetségi kapitány.

A magyar felnőtt válogatott stábja a 2018-19-es szezonra:

Szövetségi kapitány: Jarmo Tolvanen

Segédedző: Majoross Gergely, Szilassy Zoltán

Kapusedző: Farkas Tamás

Video elemző: Kiss Dávid

Gyerehokizni