Japán ellen a második hely a tét

2017.11.12. 15:17 |

A magyar válogatott este 18 órától Japán ellen vívja utolsó mérkőzését a Roland Divatház Négy Nemzet Tornán. A tét, a közönség kiszolgálása és csapat felkészülése mellett a torna második helye.

A lengyel válogatott már biztosan megnyerte a tornát, Olaszország biztosan 4. helyen zár, függetlenül a délutáni egymás elleni mérkőzés eredményétől. A magyar és japán csapat egymás elleni meccsén a második és harmadik hely dől el. A Japán csapat 2-1-re legyőzte Olaszországot, majd 3-2-re kikapott Lengyelországtól. A magyar csapat 4-1-re kikapott a lengyelektől, viszont 5-2-re verte az olaszokat Jarmo Tolvanen gárdája.

Japán válogatottja egy viszonylag fiatal kerettel érkezett. A 23 fős keretben csak elvétve találunk 1990 előtti születésű, 30 év felettiből is mindössze négy van, a csapat átlagéletkora pedig nem éri el a 26-ot.

A tavalyi Divízió I/B világbajnokságot megjárt játékosok közül kilencen látogatnak majd novemberben Budapestre. A válogatott kerete nem tartalmaz légióst, mindenki Japánban játszik. Hat klub képviselteti magát. A legtöbb játékost az Oji Eagles és a Nikko Ice Bucks delegálja, egészen pontosan hetet-hetet. Az ASIA League rekordbajnok csapatából, a Nippon Cranes-ből négy játékos csatlakozik a válogatotthoz. Nagyon fegyelmezett és gyors a Japán csapat, alighanem idén is a feljutást célozzák meg a Divízió 1/B-ben.

A magyar válogatottban Duschek Dávid kezd majd a kapuban, Rajna Miklós lesz a cseréje. Hiányzók : Sebők Balázs, Kevin Wehrs, Magosi Bálint és Bálizs Bence.

A magyar csapat edzője, Szilassy Zoltán értékelt a délelőtti fakultatív edzés után:

„Ázsiai csapat lévén nagyon keményen fognak hajtani, ismerjük a Japán szamuráj kultúrát, ők is utolsó leheletükig küzdeni fognak. Korai fázisban vagyunk még a vb-hez képest, ezért a cél, hogy előre lépjünk a játékunkban, amennyit fejlődtünk péntekről szombatra, úgy azt akarjuk, hogy ma is előre tudjunk lépni. Az első harmad gyengére sikerült, kicsit túlszineztük néha a játékot, könnyű korongokat adtunk, amivel tudtak fordulni az olaszok. Most 60 perc nagyon komoly feszes játékot akarunk látni, ez a legfőbb elvárás. Amit folytatni akarunk az a hatékony letámadás és az utolsó harmad második felében nyújtott játékunk. Remélem ismét előre tudunk lépni.”

Gyerehokizni