Ismét nagy siker volt a Most Mutasd Meg nap

2019.05.07. 10:54 |

Immár hagyományosan, idén is megrendezte a Magyar Jégkorong Szövetség a Most Mutasd Meg napot. Május elején 68 fiatal játékos mutathatta meg, mennyire szereti a sportágat. Mert az eredményeknél ez most fontosabb volt.

A május 4-én a Vasas Jégcentrumban megrendezett Most Mutasd Meg napon szokás szerint rengeteg 13 éves fiú (azaz idén a 2006. január 1. és 2007. december 31. között született játékos) mutatta meg magát és tudását. 

Miként a Fekete csapat egyik mentora, Popovics Patrik megfogalmazta, a lényeg a hangulat volt: „Nagyon jól éreztem magam az MMM napon, de szerintem az a legfontosabb, hogy a sok gyerek a nap végén fülig érő szájjal, vidáman távozott. Ez egy nagy élmény volt számukra, pláne az, hogy vegyes csapatokban voltak, így új srácokat ismerhettek meg.” 

A mezőnyt ugyanis szokás szerint négy csapatra (Piros, Fehér, Zöld és Fekete) osztották a rendezők. Ezeket olyan játékosok és szakemberek vezették, mint a már említett Popovics Patrik mellett Garát Zsombor, Marton Tibor, Arany Gergely, Kecskeméti Áron, Kreisz Brúnó, Svasznek Bence és Fejes Nándor. 

Arany Gergely (Piros csapat): Nagyon jól éreztem magam a tornán. Kiváló kezdeményezésnek tartom, hiszen egyrészt a fiatalok jégen lehetnek, együtt tölthetik az időt, ugyanakkor mégis versenyhelyzetben tesztelhetik magukat. Fontos, hogy senkin nem volt eredménykényszer, mi is azt hangsúlyoztuk, hogy élvezzék a hokit és játszanak csapatként. A lényeg, hog a végén mindenki mosolygósan jött le a jégről. 

Fejes Nándor (Zöld csapat): Nekem ez volt az első edzői élményem, mély nyomot hagyott bennem. Elsőre elég furcsa volt a pad túloldalán állni, de aztán belejöttünk. Svasznek Bencével nagyon jó párost alkottunk. Nagyon jól éreztem magam. 

Kecskeméti Áron (Fehér): Elképesztően jó hangulat volt, nagyon élveztem, hogy egyszerre volt játékos ez a torna, ugyanakkor mégis volt valamilyen cél is. A Fehér csapattal ezüstérmesek lettünk, de ami ennél fontosabb, hogy a srácok jól láthatóan élvezték ezt az egészet. Nagyon tetszett, hogy a fiatalok ismeretlenekkel kerülnek össze, és itt pár óra alatt csapattá kellett formálódniuk. 

Végeredmény és a csapatok edzői 

1. Zöld (edző: Svasznek Bence – Fejes Nándor)

2. Fehér (edző: Kecskeméti Áron – Kreisz Brúnó)

3. Piros (edző: Marton Tibor – Arany Gergely)

4. Fekete (edző: Popovics Patrik – Garát Zsombor) 

Különdíjak 

Legjobb kapus: Puskás Ádám (Zöld)

Legjobb hátvéd: Franyó Krisztián Zoltán (Piros)

Legjobb csatár: Barna Olivér (Fekete)

Gólkirály: Hordós Ádám (Fehér)

Gyerehokizni

Válogatott termékek