Ismét lehet jelentkezni a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramra

2019.09.20. 07:57 |

Ismét meghirdették az idei tanév I. félévére a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramot, melyre szeptember végéig lehet jelentkezni.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj célja a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben sportoló hallgatók támogatása.

Egészen pontosan azok részesülhetnek a támogatásban, akiknek tanulmányaik ideje alatt esélyük van arra, hogy olimpiai/paralimpiai versenyszámban Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai érmet szerezzenek. 

A részvétel feltételei 

A részvétel feltétele a be nem töltött 35. életév mellett az, hogy magyarországi felsőoktatási intézményben aktív hallgatói jogviszonya legyen a felnőttek között nemzetközi éremszerzési eséllyel rendelkező pályázónak, aki aktív egyesületi és válogatott kerettag olimpiai/paralimpiai versenyrendszerben szereplő sportágban és nincs eltiltva vagy kizárva. 

A programban részt vevők személyére a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság illetve az illetékes sportági szakszövetség ajánlása alapján a sportpolitikáért felelős miniszter Tanácsadó Testülete tesz javaslatot és a miniszter dönt. 

Az ösztöndíj mértéke 

Az összeg alapját a mindenkori köztársasági ösztöndíj mértéke határozza meg (ez a 2019/2020. tanév I. félévében havi 40 000 Ft). Az összegek minden esetben felnőtt korcsoportra vonatkoznak.

I. Kategória: Olimpia/Paralimpia

már érmes ösztöndíjas esetén                                         240 000 Ft/hó

éremesélyes ösztöndíjas esetén                                      200 000 Ft/hó

II. Kategória: Világbajnokság

már érmes ösztöndíjas esetén                                         200 000 Ft/hó

éremesélyes ösztöndíjas esetén                                      160 000 Ft/hó

III. Kategória: Európa-bajnokság

már érmes ösztöndíjas esetén                                         160 000 Ft/hó

éremesélyes ösztöndíjas esetén                                      120 000 Ft/hó

Az ösztöndíj a sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint adható Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

Fontos dokumentumok

Jelentkezési felhívás

Jelentkezési útmutató

Jelentkezési lap

Gyerehokizni

Válogatott termékek