Ismét hármas holtverseny a tabella élén

2017.11.02. 10:12 |
A Magyar Kupa szerdai játéknapján rendes játékidőben győzött az Újpest és a MAC, azonban a DVTK lépéshátrányba került a többiekkel szemben, miután csak hosszabbításban sikerült legyőznie a Dunaújvárost.

DVTK Jegesmedvék – DAB 4-3 hosszabbítás után

A hazaiak már a mérkőzés elején nagy elején nagy lendülettel kezdtek. Ez a lendület a az ötödik percig tartott, ekkor kettős emberhátrányba kerültek a Jegesmedvék, a DAB pedig ki tudott jönni a szorításból. Ezt követően kiegyenlített játékot hozott a harmad, mindkét oldalon nagy helyzetek adódtak. A 16. percig kellett várni az első gólra, Hugo Trucotte első dunaújvárosi rögtön góllal mutatkozott be (0-1). A harmad utolsó két és fél percét emberelőnyben játszhatták a hazaiak, ám nem sikerült egyenlíteni.

A 2+2 perces emberelőnyből másfél perc volt még hátra a második játékrész kezdetén. A hosszú előny végén megszületett a hazai egyenlítő gól, a kapu előtt álló Magosi ütőjén változtatott irányt egy lövés (1-1). Nem sokkal a gól után ismét emberelőnybe kerültek a miskolciak, amit ugyan nem sikerült értékesíteniük, viszont a létszámfölény lejárta után 10 másodperccel már Vas János góljával a hazaiaknál volt az előny (2-1). A kiállítások száma nem hagyott alább, a 25. percben pedig kettős emberhátrányba kerültek a dunaújvárosiak, amit azonban Duschek nagy védéseinek köszönhetően sikerült kivédekezniük. A sorozatos emberhátrányok sokat kivettek a vendégek játékosaiból, így borítékolható volt, hogy egyszer csak megtörnek. Ez a 27. percben meg is történt, Kulmala kettőre növelte a hazai előnyt (3-1). A bekapott gól után rögtön időt kért Jason Morgan, de ez sem segített. A gyorsan bekapott gólok megfogták a vendégeket, a támadójátékba sok hiba csúszott, így komoly veszélyt nem jelentettek Adorján kapujára. Egészen a 34. percig, amikor kettős emberelőnybe került a DAB. Izacky egyéni megmozdulásával közelebb zárkózott a Dunaújváros (3-2).

A záró játékrészben a Miskolc diktálta a tempót, nagy lendülettel rohamozták Duschek kapuját, ám nem sikerült bevenniük. Sőt, az 53. percben egy gyors kontrát követően Borbás egyenlített (3-3). Innentől kezdve az iram fokozódott, ám gólig nem jutottak a felek, jöhetett a hosszabbítás. A ráadás első percében Trucotte megszerezhette volna második gólját, de lövése végül elkerülte a vendég kaput. Egy perccel később azonban már pont került a találkozó végére: Pavuk találatával 4-3-ra győzött a DVTK.

Vasas HC – UTE 1-4

Martin Frolik visszatért az Újpestbe és már a hatodik percben megszerezte első pontjait. Ropret találatát a cseh csatár készítette elő, amivel a lila-fehérek megszerezték a vezetést (0-1). A jégen a vendégek akarata érvényesült, mezőnyfölényüket a 13. percben ismét gólra váltották, ezúttal Caladi vette be a Vasas kapuját.

A második harmadban ott folytatták a felek, ahol az elsőben abba hagyták, és a 26. percben Szalma is betalált.

A záró játékrész elején sikerült a Vasasnak szépítenie Csiki Attila révén, de komoly változást nem hozott a játék képe. Az UTE végig kontrollálta a záró játékrészt, az 55. percben pedig Pichler-Balássy állította be a 4-1-es végeredményt.

KMH Budapest – MAC Budapest 2-6

Fordulatos eredményt, ám kiegyenlített játékot hozott a találkozó első harmada. A vezetést a KMH szerezte meg Vincze góljával (1-0) a 12. percben. Sokáig nem örülhettek azonban a vezetésnek, Orban szűk két perccel később egyenlíteni tudott (1-1). A 16. percben már a vendégeknél volt az előny, Majoross Barnabás góljára (1-2), azonban szintén gyors válasz érkezett, ezúttal hazai részről, így 2-2-vel mehettek szünetre a csapatok.

A második játékrészre már magasabb fokozatba kapcsolt Majoross Gergely együttese és esélyt sem adtak a hazaiaknak. Erőfeszítéseiket azonban nem koronázta siker, Hajek remek védései életben tartották a KMH győzelmi esélyeit. A 28. percben azonban már ő sem tudta megmenteni csapatát, Dansereau révén ismét a MAC-nál volt az előny (2-3).

A záró harmadban nem változott a játék képe, továbbra is a vendégek dominálták a találkozót, ezúttal pedig már kijött a két csapat közti tudásbeli különbség. Dansereau kétszer, Brown pedig egyszer talált be az utolsó 20 percben, kialakítva ezzel a 2-6-os végeredményt.