Ismét egyenlített a Brassó

2021.04.04. 21:40 |

A Csíkszereda három góllal is vezetett, de a kapuscsere után egyenlíteni tudott a Brassó, majd a hosszabbításban a meccset is megnyerte. Az Erste Liga döntőjének állása 2-2.

SC Csíkszereda-Corona Brasov 4-5 (3-2, 1-1, 0-1, 0-1) - hosszabbítás után

A szombaton biztosan győző Csíkszereda remekült kezdett ezúttal is, bő tíz perc után 3-0-ra vezetett. Farkas Tamás, aztán Becze, majd fórból Tousingnant talált be. Jöhetett is a kapuscsere a vendégeknél, Polc állt be Tőke helyett. Egy perc múlva emberelőnyből szépített is a Corona, majd a harmad hajrájában Finucci góljával minimálisra csökkent a különbség.

Combs ligacsúcsot jelentő 18. playoff-góljával a 26. percben 4-2 lett az állás, de a harmad vége megint brassói gólt hozott, Molnár Zsombor faragott a különbségen.

Sőt, a 44. percben Klempa takarásból egyenlített. A Csíkszeredának a hajrában még egy emberelőnyös lehetősége akadt, de a győztes gól nem jött össze.

Jöhetett a ráadás, ami öt perce tartott, amikor Bors Huba-Ferenc gyors akció végén szép csel után fonákkal a kapuba lőtt. A Corona így másodszor is kiegyenlített a párharcban, a döntő majd kedden Brassóban folytatódik.

Nyilatkozatok

Jason Morgan, vezetőedző, Sportklub Csíkszereda: "Ma mindent egy lapra tett fel a Brassó, hiába vezettünk a mérkőzés elején 3 góllal, nekik volt muszáj kockáztatniuk, hiszen ha összetettben 3-1-el elhúzunk, onnan már nagyon nehéz lett volna visszakapaszkodniuk. Egyértelmű volt, hogy nem adják fel, hiába vezettünk 4-2-re, máskor ez elég szokott lenni, ahhoz hogy győzzünk, de ma nem volt elegendő. Megint csak azt tudom mondani az ellenfélről, hogy okkal végeztek az első helyen, nagyon jó csapatot alkotnak és képesek voltak visszajönni a mérkőzésbe. A hosszabbításban bármi megtörténhet, óriási területek szabadulnak fel, ilyenkor egy apró hiba eldöntheti a meccset. A következő mérkőzésen a bedobásokra sokkal jobban kell figyelnünk, ma a vendégek két gólt is a bulikból szereztek. Hangsúlyozom, ez hoki, bármi megtörténhet, máskor elég a győzelemhez, ha 2-3 góllal vezetsz."

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: "Ismét nagyon jól kezdtük a meccset, ha iróniával akarunk élni, mert 3-0-ra elment a Csíkszereda, de utána hatalmas csapatmunkának köszönhetően sikerült visszakapaszkodni. Ezért azt kell mondjam, hogy a fiúk száz százalékosan megérdemelték a mai győzelmet, nagyon büszkék vagyunk rájuk."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV