Ismét a Fradi nyerte a rangadót

2020.01.27. 21:59 |
Két fordulatos meccset rendeztek az Erste Ligában hétfőn. Az FTC másodszor verte meg a Csíkszeredát a középszakaszban, így nagy lépést tett az elsőség felé. Az alsóházban az UTE 6-5-re kikapott a Titánoktól, így még nyeretlen.

FTC-Telekom–Sport Club Csíkszereda 5-3 (2-1, 2-2, 1-0)

Négy napon belül másodszor találkozott a két élcsapat, az FTC pedig másodszor is öt gólt lőve verte meg a Csíkszeredát.

Mindkét csapatban akadtak neves hiányzók, hazai részről Németh, a vendégeknél Shalla nem szerepelhetett. Nagy iramban indult a meccs, az FTC volt mezőnyfölényben, de a szeredai kontrák is veszélyesnek bizonyultak. A vezetést a Sportklub szerezte meg a 15. percben: Brophey átadásából Pyett volt eredményes. A vendégek azonban sokáig nem örülhettek, fél perc múlva Kulmala egyenlített. A Fradi pedig első emberelőnyével is élt, Rantanen távoli löketét Adorján nem láthatta.

A második felvonásra sem vettek vissza a csapatok, pörgött a meccs. A Csíkszereda fórból egyenlített, kihasználva a hazaiak rövid felszabadítását, a korongot Veustkin ütötte be végül. Sőt, a 32. percben Brophey a vezetést is megszerezte közelről. Azonban maradt még fordulat a meccsben, erről Nagy Gergő gondoskodott: a csapatkapitány először egy kipattanóra érkezett jól, majd távolról volt eredményes, felsősarkos lövését Adorján nem tudta védeni.

Az FTC az utolsó harmadban is gólra váltott egy fórt: Juusela centerezését a jól érkező Pavuk ütötte be. A vendégek a hajrában időt kértek és a kapuslehozatallal is próbálkoztak, de nem tudtak betalálni.

A sikerrel a címvédő megerősítette vezető helyét a felsőházban, és sorozatban nyolcadik meccsét nyerte meg.

Nyilatkozat

Alsóház

Fehérvári Titánok-UTE 6-5 (2-2, 3-2, 1-1)

Fehérváron is fodulatos találkozót rendeztek. Az UTE a 9. percre kétgólos előnyre tett szert Reed és Rafaj találatával, de a harmad végére ezt ledolgozták a hazaiak, majd öt perc alatt 4-2-re elhúztak. Campbell volt a Titánok legjobbja, két gólt és egy asszisztot jegyzett a feltámadásban.

Az UTE időt is kért, és Márkus helyett érkezett Duschek a kapuba. Három perccel később Vincze Gergő neki is betalált, de ezt követően a vendégek percei következtek. Előbb Vincze Péter, majd a harmad végén fórból Varga szerzett gólt, minimálisra csökkentve a hátrányt.

Az utolsó harmad elején az UTE egymás után kétszer is emberhátrányba került, ám kontrából Ainsworth így is egyenlíteni tudott volt csapata ellen. A következő kiállítás viszont döntőnek bizonyult: a Titánok részéről Mihály Ákos volt eredményes egy kipattanónól, és a folytatásban a hazaiak nagy védekezést bemutatva megőrizték a vezetést.

A Fehérvár vezeti az alsóházat, az UTE még nem nyert ebben az etapban.

Nyilatkozat