Írjunk történelmet!

2023.05.22. 18:17 |

A bentmaradásért játszik a magyar válogatott Ausztria ellen az A csoportos világbajnokságon.

Augusztus 8-án találkozott először a magyar válogatott keretéhez tartozó játékosokkal Kevin Constantine szövetségi kapitány. Akkor felvázolta a csapatra váró feladatokat, az utat és azt, hogy ennek a kilenc hónapnak a legfontosabb lépése majd most, május 22-én jön el, ez lesz az meccs, amely a leginkább számít. Most pedig itt állunk Tamperében, és úgy várjuk az Ausztria elleni találkozót, hogy a magyar csapatnak a saját kezében a sorsa: 60 (vagy 65) percre van attól, hogy megvalósítsa, amiért annyit dolgozott: tagja maradjon az elitnek. Ehhez arra van szükség, hogy legyőzze Ausztriát, mindegy, hogy hogyan, egy vagy öt góllal, hosszabbításban, netalántán szétlövésben. Tudják a tétet a játékosok, ennek megfelelően készültek az utolsó napon is, mindent alárendelve a történelmi eredménynek.

Németh Kristóf vasárnap este megérkezett a kerethez, hétfőn részt vett az edzésen, és be is került a negyedik sorba. Az utolsó vb-meccset Szirányi Bence, Kóger Dániel és Arany Gergely hagyja ki, Hári János visszatér.

Az osztrákokkal decemberben játszott duplameccset a magyar csapat, bár akkor mindkét együttes tartalékos volt. Először 2-0-ra nyert Ausztria, aztán 2-1-re a mieink. A legerősebb keretek 2021 nyarán, az olimpia selejtező előtt találkoztak legutóbb, azt a meccset a sógorok 7-5-re nyerték.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV