Integrity program: júniustól felmérés, ősztől képzés indul

2023.05.24. 16:35 |

A Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) és a Magyar Jégkorong Szövetség (MJSZ) elkötelezett abban, hogy megvédje a jégkorongsport tisztaságát, függetlenségét és integritását. Az IIHF Integrity programjához csatlakozva indul program tagszervezeteink számára.

Célunk a tiszta és biztonságos környezet megteremtése mind a játékosok, mind a sportágban dolgozók, mind a szurkolók számára. Ennek kereteit évekkel ezelőtt lefektettük az Etikai és gyermekvédelmi szabályzatunkban, illetve más szabályzatokban is.

Az IIHF által hirdetett Integrity (sértetlenség, feddhetetlenség) programban is részt veszünk, ennek részeként indítjuk el a sportszervezetek, sportszakemberek és sportolók oktatását a tisztább és biztonságosabb sportközeg elérése céljából.

Az oktatást a Szövetségen belül és a válogatottaknál már megkezdtük, idén pedig kibővítjük a tagszervezeteinkre is. Első lépésként felmérjük az eddigi ismereteket a sportszakemberek és sportolók körében, majd a válaszokat kiértékelve megkezdjük a fejlesztendő területeken a képzést és az ismeretek átadását. Terveink szerint a megfelelő szabályzat kiegészítésével minden sportszervezet számára előírjuk majd, hogy rendelkezzen egy kijelölt személlyel, aki ezekben az ügyekben közvetlenül kapcsolatot tart a Szövetséggel, részt vesz a képzéseken és segíti a szabályok érvényre juttatásán keresztül gyermekeink, fiatal sportolóink védelmét.

A felmérésben az MJSZ segítségére lesznek a válogatottjainknál dolgozó sportpszichológus szakemberek, akik ellátogatnak majd a nagyobb városokba és főbb jégkorongközpontokba. Ezáltal lehetősége lesz minden aktív, illetve a jégkorong iránt még csak érdeklődő utánpótláskorú sportolónak beszélgetni velük a kiemelt témákról.

Az egyes helyszínekről és időpontokról később tájékoztatást adunk a honlapon, illetve minden területileg érintett sportszervezet számára is külön értesítőt küldünk, hogy minél nagyobb létszámban vehessenek részt az érdeklődők.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV