Inline: Bartalis és Peterdi értékelt

2016.06.28. 16:39 |

Az idei Bauer Inline Magyar Kupa mezőnyében idén is több válogatott jégkorongozónk feltűnt, így szapporói és krakkói hősök, illetve olyan A-csoportos tapasztalattal rendelkezők, mint Bartalis István és Peterdi Imre, akik a döntőben találkoztak egymással.

A bravúrral fordító és végül győzedelmeskedő Győrt erősítette Bartalis István, akit arról kérdeztük, mi lehetett annak a kulcsa, hogy a három negyed után még 7-4-re álló találkozót végül sikerült megfordítani.

„Jó volt a csapatszellem, mindenki küzdött egymásért. Az ellenfelünk egy kicsit elfáradt a végére, bár azt nem mondhatnám, hogy mi egyáltalán nem. De amikor kellett, jól védett a kapusunk, megfogta a kritikus helyzeteket, mi meg elöl belőttük a mieinket.”

Bartalis István szempontjából különösen mozgalmas szezon után vagyunk, felemlegettük, hogy idén lőtt már aranygól a MOL Liga rájátszásában, a világbajnokságon meg betalált Kanada ellen. Ebből a megközelítésből próbáltuk elhelyezni az Inline Magyar Kupa döntőjében szerzett mesterhármasát.

„Ez is egy játék, egy magyar bajnoki cím, aminek elhódítása célként lebegett előttünk. Itt, az inline-ban inkább a technikai hokin van a hangsúly, amit én nagyon élvezek és gyakorlásnak is kiváló. Ez viszont teljesen más műfaj, mint a jégkorong, így különválasztanám a hokis eredményektől.”

A döntő másik oldalán Peterdi Imre is felöltötte a Marczi Skate mezét. A jégkorongos közösség őszinte örömmel látta Pedrót ismét a pályán – még ha nem is jégen –, de nehezen tudta volna titkolni aggodalmát, hiszen nincs még négy hónapja, hogy a 185-szörös válogatott hokis agyvérzést kapott. Ennek megfelelően körültekintően játszott, de ez nem akadályozta meg abban, hogy már a döntő második percében betaláljon, majd a rendes játékidő végéhez közeledve is ő szerzett utoljára vezetést csapatának.

„Óvatosan kellett játszanom, hiszen a betegségem óta most játszottam először ilyen nagyobb tempójú mérkőzésen. Az első meccsen tartalék voltam, aztán a döntőben azért megpróbáltam mindent kiadni magamból, jobban is kijött a lépés, de sajnos még a rutintalanság látszott rajtunk.”

A rövid értékelés után azért nyilván rátértünk arra is, mit mondtak az orvosok neki, és hogy érzi magát.

„Volt egy szívműtétem és azután már egyből mondták nekem az orvosok, hogy akár az élsporthoz is visszatérhettem volna, de mivel tudjuk, hogy ez elég nagy pofon az ember életében, úgy döntöttem, hogy befejezem az aktív pályafutásomat és edző leszek. A Vasasnál fogok kezdeni augusztus elsejével. Úgyhogy azt gondolom, hogy ez az inline azért még belefér. Idén csak egy nemzetközi torna van, ahol a másodedző szerepet fogom betölteni a srácok mellet, jövőre lesz ismét világbajnokság. Tudom, hogy mindenki félt, tudom, hogy mindenki óva int mindentől, de próbálok azért nem elszakadni teljesen a sporttól. Az orvosok tulajdonképpen azt mondták, hogy terhelhető vagyok, mindennap futok négy km-t és TRX-ezek egy órát. Szép fokozatosan majd vissza fog jönni az erő-állóképességem is, de nyilvánvaló, hogy már nincsenek vele céljaim.”

Fotók: Szombathelyi Beáta