ÍME, A HÁROM JELÖLT A LEVELES KUPÁRA

2020.05.18. 12:00 |

Ezúttal a Leveles Kupa, azaz a legjobb ifjúsági korú játékosnak járó díj várományosait mutatjuk be.

Az 1974-75-ös szezonban adták át először a legjobb ifjúsági korú játékosnak a Leveles Kupát. Mindközül ez a legrégebb óta, évről évre (1981-82 kivételével!) gazdára találó trófea, amelynek Leveles György a névadója. Az előző szezonban az a Papp Kristóf érdemelte ki az utánpótlás-válogatott stábjai által odaítélt díjat, aki idén felkerült az NHL végleges draftlistájára.

Reményeink szerint az idei három jelöltnek is hasonlóan sikeresen alakul a jövője. Lássuk, ki az a három játékos, aki közül kikerül a 2019/2020-as idény győztese.  A díjra az utánpótlás válogatottak szakmai stábja jelölt, a végős győztes pedig az MJSZ Szakmai Bizottsága választja ki.

Keresztes Levente (Twin City Thunder): A MAC Budapestben nevelkedett 18 éves csatár első szezonját töltötte légiósként a tengerentúli NCDC ligában szereplő Twin City Thunderben. A nála két-három évvel idősebbek mezőnyében remekül megállta a helyét, 42 mérkőzésen 42 pontot (10 gól, 32 gólpasszt) szerzett. Teljesítményével felhívta magára a figyelmet a legerősebb amerikai juniorligában is: az USHL-ben szereplő Youngstown Phantoms lefoglalta a következő idényre a játékosjogát. Levente emellett az U20-as válogatott divízió I/A csoportba való feljutásából is kivette a részét: öt góllal és négy gólpasszal járult hozzá  a divízió I/B csoport hibátlan mérleggel való megnyeréséhez.

Ortenszky Tamás (Biel Bienne): A Svájcban légióskodó 18 éves védő a szezont egy korosztállyal feljebb, az U20-as bajnokságban játszotta le a Biel Bienne csapatában. Első sorosként 31 mérkőzésen 19 pontot szerzett, ebből ötször volt eredményes és tizennégy gólpasszt írhattak a neve mellé. Az idény elején bemutatkozott az U20-as válogatottban is.

Schlekmann Márk: A MAC Újbuda 18 éves csatárára idén már nemcsak a klub korosztályos csapataiban számítottak, de a szlovák Tipsport Ligában szereplő felnőttcsapatban is lehetőséget adott neki Majoross Gergely vezetőedző. 21 mérkőzésen korcsolyázhatott a jégre, s még mielőtt a koronavírus miatt lelőtték volna a bajnokságot, március elején a Nitra ellen megszerezte a ligában az első gólját. Ám nem ez volt az első találata a felnőttek között, hiszen novemberben a DEAC elleni kupameccsen már eredményes volt. Emellett tagja volt az osztrák juniorligát (EBYSL) megnyerő MAC csapatának, az ifjúsági ligában, az EBJL-ben pedig éppen a döntőt játszották volna a Klagenfurt ellen, amikor a vírus végett vetett a szezonnak.

Gyerehokizni

Válogatott termékek